Goodyear a dezvăluit noi tehnologii pentru monitorizarea anvelopelor

Autor: Ionuț Vîlciu 13 ian. 2024 Știri auto

Goodyear a prezentat la CES 2024 noi tehnologii pentru colectarea datelor despre anvelope. Ce pregătește unul dintre cele mai mari nume din domeniul auto?

Consumer Electronic Show (CES) este unul dintre cele mai mari evenimente la nivel mondial din domeniul tehnologiei și, în ultimii ani, a devenit un eveniment comercial important și pentru companiile din domeniul auto.

Pentru ediția 2024, Goodyear se concentrează pe abordarea formelor avansate de mobilitate, cum ar fi tehnologiile inteligente pentru colectarea datelor despre anvelope, dezvoltarea virtuală a anvelopelor și serviciile pentru flote. Obiectivul companiei este acela de „a reinventa anvelopele și serviciile conexe, livrând tehnologii inteligente bazate pe date și senzori în toate produsele noi până în 2027”.

Goodyear va colabora cu compania olandeză pentru sisteme inteligente de colectare a datelor despre anvelope

Goodyear și TNO (Dutch Organization for Applied Scientific Research) prezintă noi posibilități de îmbunătățire a siguranței vehiculelor prin integrarea tehnologiilor inteligente pentru anvelope în controller-ul sistemului de antiblocare a roților (ABS) al unui vehicul de testare. Sistemul ABS este o componentă de siguranță importantă a vehiculelor moderne, concepută pentru a ajuta șoferul să mențină controlul asupra direcției în timpul frânării. Prin cercetare și testare desfășurate pe un vehicul de testare, Goodyear și TNO au demonstrat că un ABS îmbunătățit, echipat cu informații despre tipul și caracteristicile anvelopei, cum ar fi starea de uzură, poate îmbunătăți eficiența generală a sistemului și poate reduce distanța de frânare cu până la 1,75 metri.

Integrarea sistemului ABS cu tehnologiile inteligente pentru colectarea datelor despre anvelope poate îmbunătăți performanța distanței de oprire, ceea ce are potențialul de a ajuta șoferii să evite accidentele și să reducă severitatea coliziunilor, ajutând la creșterea siguranței rutiere.

De asemenea, Goodyear spune că tehnologia SightLine este capabilă să detecteze din timp acvaplanarea parțială și oferă recomandări privind viteza optimă pentru a îmbunătăți controlul vehiculului. În plus, sistemul poate ajuta la stabilizarea vehiculului în condiții de acvaplanare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Goodyear


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide