Grupul VW ar putea împărtăşi tehnologia maşinilor electrice cu competitorii

Autor: Marius Vişan acum 10 luni Știri

Grupul VW se află în negocieri cu alţi producători auto în legătură cu împărtăşirea aşa-numitei arhitecturi Premium Platform Electric (PPE), care stă la baza modelelor viitoare electrice Porsche şi Audi. 

„Există cu siguranţă interes”, a declarat Ulrich Widmann, şeful de dezvoltare la Audi pentru acest proiect de inginerie comună. „Suntem încă în faza de discuţii”, a mai declarat acesta. Cu toate acestea, oficialii nu au dat nume în ceea ce priveşte eventualii producători au arătat interesat în adoptarea platformei PPE.

„Având în vedere investiţiile uriaşe necesare în cercetare şi dezvoltare pentru tranziţia către vehicule electrice, multe branduri de lux ar putea fi interesate, inclusiv Aston Martin, McLaren şi Maserati”, a spus analistul Bloomberg, Michael Dean, care a adăugat: „Nu putem exclude BMW şi Mercedes-Benz”.

VW a semnat deja un acord cu Ford, care i-a permis acestuia din urmă să folosească principala platformă de maşini electrice a producătorului auto german, o tranzacţie cuprinsă între 10 miliarde şi 20 de miliarde de dolari.

Citeşte şi 

Video cu şoferiţa de Porsche în momentul când loveşte troleibuzul cu 130 de km/h

Ameninţările s-au concretizat. Ce s-a întâmplat cu agentul care a filmat fostul consilier PSD în timp ce înjura poliţiştii – FOTO-VIDEO

Un nou examen medical pentru şoferi. Dacă nu treci testul, rămâi fără permis

Preţurile pentru Ford Puma, noul SUV produs la Craiova

Un Volkswagen Lupo cu 1800 de CP e ca un pitbul pe roţi. Made in Romania – VIDEO

 

 Comentarii
Inchide