Honda lansează ofensiva împotriva chinezilor. Japonezii au o nouă gamă de mașini electrice

Autor: Ionuț Vîlciu 17 apr. 2024 Știri auto

Honda a anunțat o nouă gamă de mașini electrice pentru piața din China. Momentan, japonezii prezintă doar trei din cele 6 mașini planificate.

Honda a anunțat o nouă serie de mașini electrice pentru piața China, dintre care trei vor fi expuse la Salonul Auto de la Beijing în decursul săptămânii viitoare. Producătorul anunță că alte trei modele electrice se vor alătura noilor crossovere și limuzinei pentru a completa seria Honda Ye, iar toate șase vor intra pe piața chineză până în 2027.

Noua gamă Ye de mașini electrice de la Honda se remarcă prin sigla restilizată în formă de H, de culoare albă. Mașinile din gama Ye de la Honda vor fi produse în China cu ajutorul partenerilor Honda: GAC și Dongfeng.

Honda lansează noi modele electrice în China

Noua gamă de modele electrice Ye va concura direct cu mașinile celor de la BYD. Primele două mașini sunt reprezentate de două crossovere electrice, numite P7 și S7 și vor fi lansate până la finalul acestui an. Cel de-al treilea model electric prezentat, un grand tourer, urmează să fie lansat în China în 2025. De asemenea, compania spune că va lansa alte trei modele până în 2027.

Deocamdată, Honda nu a comunicat informații tehnice despre niciunul dintre noile modele electrice. Avem la dispoziție doar imagini cu cele trei noi mașini electrice. Din acestea remarcăm un nou limbaj de design pentru gama de electrice Ye. Acestea folosesc un design ascuțit, cu linii drepte și multe suprafețe netede, având un aspect modern. Designul futurist este amplificat și de blocurile optice LED subțiri.

Noile modele electrice din gama Ye urmează să debuteze în cadrul Salonul Auto de la Beijing, care va avea loc săptămâna viitoare. Până în 2027, Honda vrea să lanseze 10 modele electrice noi pentru piața chineză. Dintre acestea, 6 vor purta numele Ye.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide