Mai mulți români au fost acuzați că au furat GPS-uri din Franța

Autor: ProMotor acum 2 ani Știri auto

La data de 3 iunie, Poliția Română a organizat o acțiune comună cu autoritățile franceze, pentru executarea unui ordin european de anchetă, formulat de Tribunalul Judiciar din Rennes, într-un dosar penal privind un grup organizat de criminalitate itinerantă.

Grupul ar fi fost format din cetățeni români, implicat în numeroase furturi de bunuri din sfera serviciilor agricole, pe întreg teritoriul Franței.

În fapt, este vorba despre un grup infracțional ai cărui membri, majoritatea din județul Dolj, ar fi comis, din ianuarie 2020, până în prezent, 47 de furturi de aparate GPS și alte materiale agricole

La începutul anului 2021, polițiștii de investigații criminale din România și Jandarmeria Națională Franceză au demarat o activitate de cooperare internațională, care, la scurt timp, a intrat în coordonarea EUROJUST.

Prejudiciul produs de hoți este de peste 830.000 de euro

În cadrul acestei cooperări, ieri, 3 iunie, în baza delegării D.I.I.C.O.T., polițiști ai Direcției de Investigații Criminale, împreună cu polițiștii de investigații criminale ai Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, cu sprijinul celor ai Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, au efectuat 12 percheziții domiciliare (11 în județul Dolj și una în județul Mehedinți), la adresele unde locuiesc membrii grupului infracțional sau unde ar fi putut fi găsite bunuri provenite din comiterea faptelor.

Au fost conduse la sediul Poliției, pentru audiere, nouă persoane. Cinci persoane au fost reținute și prezentate, în vederea arestării preventive, pentru predare, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pe numele lor fiind emise de autoritățile judiciare franceze mandate europene de arestare.

Concomitent cu aceste activități, în Franța, au fost efectuate alte trei rețineri ale unor membri ai grupului infracțional cercetat, dintre aceștia doi fiind cetățeni români și unul cetățean francez.

La acțiunea din România, în urma perchezițiilor domiciliare, au ridicate bunuri de interes în cauza penală (aparate GPS agricole și componente ale acestor sisteme), bani (1.000 de euro și 2.000 de lei) precum și bunuri deținute contrar/fără respectarea prevederilor legale (2 pistoale neletale cu muniția aferentă, un permis de conducere auto contrafăcut).

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia RomanaComentarii
Inchide