Hyundai i30 și VW Polo, în pericol. Toyota tocmai a lansat rivalul modelelor europene (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 20 mart. 2022 Știri auto

Producătorul japonez de automobile Toyota a dezvăluit noua generație a hatchback-ului compact Glanza, fratele lui Suzuki Baleno. Modelul propune un design mult îmbunătățit comparativ cu predecesorul său, actualizări mecanice, precum și mai multă tehnologie la interior.

Toyota Glanza atacă supremația lui Hyundai i30 și VW Polo

Din punct de vedere estetic, noua generație Toyota Glanza se deosebește de Baleno prin noua bară de protecție frontală. Aceasta este mai în concordanță cu propria identitate de design Toyota. Grila este specifică modelelor niponilor, iar admisia din partea inferioară a spoilerului este mai mare. În plus, ea prezintă acum nișt extensii negre și accente cromate în jurul luminilor de ceață.

Cu excepția emblemelor Toyota și a jantelor de 16 inch, în rest, mașina este, practic, un Suzuki Baleno rebranduit. Dimensiunile sunt identice, Glanza măsurând 3.990 mm în lungime, 1.745 mm în lățime și 1.500 mm în înălțime.

Acest lucru este valabil și la interior. Nivelul de echipare de top primește un tablou de bord reproiectat cu un tratament în două tonuri. De asemenea, mașina oferă acum un „head-up” display, un ecran tactil de 9 inch pentru sistemul de infotainment și o cameră video la 360 ​​de grade.

Noua Glanza mai oferă, între altele, „Cruise Control”, aer condiționat automat și până la șase airbag-uri. Pasagerii din spate au la dispoziție un port USB pentru încărcarea telefoanelor mobile. În plus, aplicația Toyota i-Connect oferă peste 45 de funcții, inclusiv posibilitatea de a deschide mașina de la distanță folosind ceasul inteligent.

Toyota Glanza 2022 este oferită exclusiv cu un motor aspirat natural de 1,2 litri Seria K Dual-Jet alimentat cu benzină. Acesta livrează 90 CP și 113 Nm de cuplu. Puterea este trimisă către roțile din față prin intermediul unei transmisii manuale cu cinci trepte sau a unei cutii automate AGS cu cinci trepte, la fel ca la Baleno.

Mașina este destinată exclusiv pieței indiene, unde va concura cu Hyundai i30 și Volkswagen Polo. Toyota a început să accepte comenzi, iar primele livrări sunt așteptate începând cu ultima săptămână din luna martie. Prețurile încep de la echivalentul a 7.600 de euro și merg până la aproximativ 11.600 de euro.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide