Hyundai IONIQ 6 este câștigătorul „World Car of the Year”. Modelul electric bifează și premiile „World Electric Vehicle” și „World Car Design of the Year”

Autor: Ionuț Vîlciu 06 apr. 2023 Știri auto

Hyundai Ioniq 6 a câștigat premiul de „World Car of the Year”. Este cel de-al doilea model al gamei Ioniq, după modelul Ioniq 5 în 2022.

Hyundai Ioniq 6 a câștigat premiile „World Car of the Year”, „World Electric Vehicle” și „World Car Design of the Year”. Rezultatele World Car Awards au fost dezvăluite la New York International Auto Show.

Juriul a fost format din 100 de jurnaliști auto din 32 de țări. Acesta a apreciat modelul Ioniq 6 pentru designul aerodinamic și pentru autonomia de care este capabil. Este a doua distincție consecutivă pe care Hyundai o primește în cadrul World Car Awards. Anul trecut, Ioniq 5 a fost desemnat câștigător pentru aceleași trei categorii.

„Suntem încântați să primim – pentru al doilea an consecutiv – această prestigioasă distincție, care reflectă talentul și efortul echipei Hyundai Motor Company de a aduce pe piață vehicule electrice precum Ioniq 6”, a declarat Jaehoon Chang, President & CEO – Hyundai Motor Company. „Acest premiu consolidează angajamentul producătorului de a deveni un lider global în mobilitatea electrificata și contribuie la accelerarea eforturilor Hyundai în calitate de furnizor de soluții inteligente de mobilitate.”

Hyundai câștigă pentru al doilea an la rând World Car of the Year

Ioniq 6 este cel de-al doilea model al gamei Ioniq de electrice de la Hyundai. Dezvoltat pe platforma E-GMP, autovehiculul beneficiază de un sistem de încărcare rapidă datorită arhitecturii pe 800V. Aceasta permite încărcarea bateriei de la 10% până la 80% în doar 18 minute. Coeficientul de 0,21 este cel mai mic din gama Hyundai și unul dintre cele mai reduse din industrie. Conform WLTP, Ioniq 6 oferă o autonomie de 614 km. În versiunea cu tracțiune pe o singură punte și jante de 18 inch, consumul de energie este de 13,9 kWh/100 km, conform WLTP.

În ultimele luni, Hyundai Ioniq 6 a primit distincții internaționale prestigioase, cum ar fi: „Saloon of the Year” – GQ Car Awards 2023, „New Car of the Year” – Le Guide de l’auto, dar și calificativul maxim de cinci stele la testele Euro NCAP, respectiv titlul „Best în Class” în cadrul categoriei „Large Family Car”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide