Primele detalii despre modelul de performanță Hyundai KONA N. Este primul SUV al brandului N

Autor: Marius Vișan 12 ian. 2021 MASINI NOI

Hyundai a dezvăluit primele detalii despre viitorul membru al gamei N. KONA N este primul model de clasa SUV din cadrul diviziei de performanță a producătorului.

„Suntem încântați să utilizăm rețeta de succes a modelelor i30 N și i20 N, pentru unul dintre cele mai populare SUV-uri de pe piață în acest moment: KONA”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice President of Marketing & Product – Hyundai Motor Europe.

Hyundai Kona N va avea un motor turbo de 2,0 litri

KONA N va fi echipat cu un motor turbo de 2,0 litri, cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj umed în 8 trepte (N DCT), pentru o experiență dinamică de condus. La fel că toate celelalte modele ale gamei N, KONA N va dispune de funcții dedicate pentru ajustarea performanței, precum sistemul „Launch Control”.

Este primul model de clasa SUV al brandului N”, a menționat Till Wartenberg, Vice President and Head of N Brand Management and Motorsport Sub-division – Hyundai Motor Company. „Autovehiculul va oferi o experiență plăcută de condus atât pe drumurile publice, cât și pe circuit.”

Obiectivul Hyundai pentru anul 2021 este de a extinde portofoliul diviziei N, cu scopul de a oferi pasionaților o gama cât mai variată de autovehicule sportive. Mai multe detalii vor fi dezvăluite în perioada următoare.

VIDEO

Gama N l-a primit de curând și pe Hyundai i20

Hyundai a prezentat în luna octombrie 2020 modelul i20 N. Acesta oferă clienților o experiență sportivă la volan. i20 N are că sursă de inspirație i20 WRC, un autovehicul pentru circuit care are la baza versiunea standard i20.

i20 N este echipat cu un motor GDi de 1,6 litri cu turbocompresor, asociat unei transmisii manuale în șase trepte (6 MT). Motorul dezvoltă 204 CP și cuplu maxim de 275 Nm. Având o greutate de doar 1.190 kg, la fel că versiunea i20 WRC, raportul putere – greutate este unul dintre cele mai performanțe din această clasa. i20 N atinge viteză maximă de 230 km/ h și ajunge de la 0 la 100 km/ h în doar 6,7 secunde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide