Hyundai se pregătește pentru o ieșire completă de pe piața din Rusia

Autor: Adrian Somai 28 apr. 2023 Știri auto

Rând pe rând, cei mai mulți dintre producătorii auto prezenți în Rusia au decis să părăsească această piață după invazia asupra Ucrainei decisă de liderul de la Kremlin în urmă cu mai bine de un an. Grupul Hyundai și-a suspendat operațiunile din Rusia în 2022, însă acum se pregătește de o ieșire completă de pe această piață, potrivit ultimelor informații publicate de Reuters.

Aflăm acum că grupul sud-coreean intenționează să își vândă toate fabricile de producție din Rusia, urmând astfel să părăsească complet această piață. Discuțiile sunt deja avansate, fabricile urmând cel mai probabil să fie vândute unei companii din Kazachstan. Potrivit unui post de televiziune din Coreea de Sud, negocierile dintre Grupul Hyundai și această companie sunt deja avansate, ajungând deja într-o etapă finală în care nu mai este nevoie decât de o aprobare din partea guvernului de la Moscova.

Oficialii grupului Hyundai evită însă să facă declarații oficiale în acest sens, un reprezentant al companiei sud-coreene rezumandu-se la a spune că “sunt în desfășurare discuții cu privire la vânzare, dar încă nu s-a decis nimic”. În urmă cu o lună, alt reprezentant din conducerea grupului spunea că Hyundai ia în calcul “diverse opțiuni” pentru operațiunile sale din Rusia.

Hyundai, printre cei mai importanți producători din Rusia

Grupul Hyundai avea o prezență importantă pe piața auto din Rusia până în primăvara anului trecut. Alături de francezii de la Renault, Hyundai și Kia erau printre primele trei mărci de pe această piață în funcție de vânzări. Grupul sud-coreean asambla aproximativ 200.000 de mașini anual în Rusia, adică aproximativ 4% din capacitatea sa globală de producție.

După începerea războiului din urmă cu un an, multe nume importante de pe scena auto internațională au decis să părăsească Rusia. Situația de acolo este una dificilă în momentul de față, sancțiunile internaționale dictate de Occident împotriva Rusiei ducând la o penurie de echipamente necesare producției de autovehicule.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide