Hyundai Veloster Turbo, prezentat la Detroit 2012

Autor: Gabriel Grosoiu 12 ian. 2012 Știri auto

Salonul Auto Detroit 2012 a fost scena multor premiere importante, dar şi a unor completări importante în gama câtorva producători. Este şi cazul lui Hyundai Veloster, care a primit o versiune turbo de 200 CP, ce îl introduce în lumea bună a hot hatch-urilor cu personalitate. Cuplul maxim oferit de motorizarea de 1.6 litri este de 264 Nm, iar dacă performanţele maşinii rămân un secret, încă, Hyundai anunţă consumuri foarte rezonabile pentru Veloster Turbo.

Astfel, pentru varianta echipată cu transmisia manuală cu şase rapoarte, dezvoltată in-house, coreenii anunţă un consum de combustibil urban de 8,7l/ 100 km. Opţional, va fi disponibilă şi cutia de viteze automată cu şase trepte, ce va oferi padele pentru schimbarea rapoartelor, amplasate pe volan. Alături de upgrade-ul tehnic, maşina vine şi cu o serie de imbunătăţiri de ordin vizual.

Partea frontală degajă mai multă prestanţă, datorită blocurilor optice redesenate discret, precum şi a barei de protecţie ce a primit un nou tip de proiectoare pentru ceaţă. Tot din seria modificărilor discrete face parte şi reproiectarea lămpilor de semnalizare integrate în carcasele oglinzilor, dar şi noua evacuare dublă al cărei rol este, în primul rând, acela de a-l face pe Veloster Turbo să fie mai întâi auzit şi apoi văzut.

Tot cu ocazia prezentării propulsorului turbo,Hyundai oferă în premieră o culoare mată pentru exterior, fiind vorba de o nuanţă specială de gri. Nici interiorul nu a fost neglijat, aici făcându-şi apariţia tapiţeria specială pe care este inscripţionat numele modelului, precum şi un pedalier din aluminiu, dar şi un display îmbunătăţit faţă de versiunea non-turbo, plasat între ceasurile de bord.

Potrivit oficialilor Hyundai, noul Veloster Turbo se adresează unei categorii noi de cumpărători, formată, cel mai probabil, din nehotărâţii ce oscilează între maşinile cele mai potente ale clasei compacte. Indiferent de cât de des se răzgândesc aceştia, au timp destul pentru a face o alegere, pentru că cel mai puternic Veloster va fi disponibil pe piaţă abia din vara acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide