Imagini din cea mai mare spălătorie auto din lume

Autor: Elena Luchian 04 ian. 2021 Știri auto

Aproximativ 4.000 de mașini spălate zi de zi. Sunt cifrele cu care se laudă cea mai mare spălătorie auto din lume.  Cum arată și cât costă să-ți speli mașina acolo?

GALERIE FOTO

Spălătoria funcționează în Germania, în Stuttgart-Feuerbach, acoperă 50.000 m2 și folosește tehnici inovatoare. 4.000 de mașini intră murdare și ies curate de acolo. Zilnic se realizează și 1.000 de spălări de interioare. Există acolo și o stație de aplicare manuală de ceară. Sunt 48 de aspiratoare, dar și o stație de alimentare cu carburant și una de schimbare a uleiului.

A pornit ca o afacere de familie și s-a transformat rapid într-o afacere de anvergură, cu un efort logistic de proporții pentru a face față solicitărilor. Cea mai mare spălătorie auto din lume este mereu aglomerată. 110 de angajați lucrează acolo. Nu sunt sezonieri, ce oameni instruiți, adevărați profesioniști, preocupați ca mașinile care le trec prin mâini să arate excelent la finalizarea operațiunii. Deși spălătoria se deschide la ora 9:00, ziua de lucru începe la ora 7:00. Cea mai aglomerată zi este sâmbăta.

Mulți au fost reticenți când au văzut linia de spălare. S-au temut să-și lase mașina pe mâinile celor care lucrează zilnic la mii de mașini. Totuși angajaților de acolo li s-a dus vestea. Nimeni nu spală autoturismele mai bine decât ei. Clienții pot alege un pachet de bază, care costă 12 euro, sau altele mai scumpe. Cel de top, urmat de aplicarea cerii, costă 40 de euro.

Specialiștii pot să rezolve mici probleme ale caroseriei, cum ar fi urmele dobândite după semnele rămase după ce alți șoferi au deschis neglijent portierele.

Cum funcționează cea mai mare spălătorie auto din lume?

Cea mai mare spălătorie auto are la bază o întreagă infrastructură. Pompele de apă sunt folosite pentru a crește presiunea apei furnizată de rețeaua orașului, dar și a apei reciclate din spălările anterioare. După fiecare spălare, apa folosită este supusă unui tratament specific și stocată apoi pentru operațiunile următoare.

Este un sistem are îi ajută pe cei care gestionează această facilitate să reducă atât consumul de apă, cât și facturile. Banii se duc, în schimb, în direcția achiziționării de detergenți de calitate superioară și pe facturile la energie electrică. Numai sistemul de uscare folosește zilnic 6.000 kWh. Ar fi suficient pentru două gospodării de mărime medie, un an întreg.

VIDEO:

Citește și: 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide