Incident bizar la Craiova: Un tramvai a luat foc după ce a fost lovit de trăsnet

Autor: George Cristea 27 mai 2021 Știri auto

Un incident bizar s-a petrecut joi la Craiova: un tramvai a luat foc după ce a fost lovit de trăsnet. Nu știm încă dacă furia divină a fost atrasă de călătorii nemulțumiți de transportul în comun din Craiova.

Intră în Galeria FOTO

În momentul izbucnirii incendiului, tramvaiul era in mers, executând manevre de întoarcere în zona Marlorex a orașului. Din fericire, tramvaiul ajunsese la capăt de linie, iar pasagerii coborâseră deja.

„În tramvai nu erau alte persoane, decât vatmanul, care s-a autoevacuat”, au transmis reprezentanţii ISU Dolj, care nu au comunicat însă originea incendiului. În urma acestuia, au ars materiale combustibile din componenţa tramvaiului, în proporţie de 70%.

Societatea de transport RAT Craiova a transmis că incendiul s-a produs în urma unei descărcări electrice. În Craiova a plouat joi, dar este cu totul neobișnuit ca un vehicul să aibă de suferit din cauza descărcărilor electrice, cu atât mai puțin să ia foc.

Un tramvai a luat foc după ce a fost lovit de trăsnet. Cum a fost posibil?

„Astăzi, in jurul orei 12:50, ca urmare a unui fenomen meteorologic (descărcare electrică), tramvaiul KT4D, având numărul de înmatriculare 106, a luat foc în stația CLF. Evenimentul s-a produs după ce toti călătorii debarcaseră. ISU Dolj a intervenit la stingerea incendiului, programul de circulație al tramvaielor nefiind afectat!”, a transmis RAT Craiova, într-un comunicat laconic pe pagina de Facebook a companiei.

Tramvaiele sunt în general mijloace de transport sigure și fiabile. Vechimea acestora le face uneori să devină subiect de știri. În unele cazuri frânele au cedat, ceea ce a dus la accidente, iar în alte cazuri șinele uzate au dus la deraieri. De departe, însă, cei mai mari dușmani naturali ai tramvaielor sunt șoferii de BMW, care îi dușmănesc sincer pe vatmani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide