Indienii de la Mahindra, interesaţi de Saab

Autor: Gabriel Grosoiu 03 ian. 2012 Știri auto
Indienii de la Mahindra, interesaţi de Saab

Puţine mărci auto s-au confruntat pe parcursul existenţei lor cu episoade atât de agitate precum perioada pe care o traversează Saab de mai bine de doi ani. După ce a fost cumpărată de olandezii de la Spyker, compania scandinavă părea să fi luat un balon serios de oxigen, datorită căruia gama de modele să se diversifice .

Totuşi, balonul s-a dovedit a fi unul de săpun, pentru că tot optimismul de moment s-a risipit odată cu falimentul pronunţat de Saab pe 19 decembrie 2011. Acesta a avut o cauză simplă, respectiv împotrivirea celor de la GM faţă de posibilitatea ca asiaticii de la Pang Da şi Zheijang Youngman Lotus, aflaţi la un pas de a cumpăra compania suedeză, să aibă acces la tehnologia Saab.

Iată, însă, că telenovela suedeză ajunge la un nou episod, care seamănă izbitor cu un film Indian plin de dramatism şi situaţii neverosimile. Mahindra&Mahindra, o firmă ale cărei ricşe motorizează de ceva vreme poporul de pe malurile Gangelui, este interesată de achiziţia Saab.

Indienii au programat deja întâlniri cu administratorii desemnaţi de judecătorii care se ocupă de cazul Saab, dar se pare că mai există şi o firmă turcească interesată de afacere. Probabil că va fi nevoie de câteva luni pentru ca totul să se clarifice, timp în care fanii mărcii vor fi nevoiţi să facă acelaşi lucru ca şi până acum: adică să aştepte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide