Daimler și Jaguar Land Rover opresc temporar producția la câteva fabrici

Autor: Marius Vișan 23 apr. 2021 Știri auto

Companiile auto Jaguar Land Rover şi Daimler sunt nevoite să oprească temporar producția la câte două fabrici, din Anglia, respectiv din Germania. Motivul ar fi deficitului de semiconductori la nivel global, transmite site-un News.ro.

Astfel, Jaguar Land Rover a anunțat joi că este nevoită să oprească producția la două fabrici din Anglia, din Castle Bromwich și Halewood, pentru o perioadă limitată de timp.

Grupul Daimler, producătorul automobilelor Mercedes, a decis să reducă programul de lucru și să oprească producția la două fabrici din Germania.

Compania cu sediul în Coventry, care produce mașini precum popularul Range Rover Evoque, modelul Land Rover Defender și SUV-ul Jaguar F-Pace, a declarat că producția va continua la fabrica sa de la Solihull, de lângă Birmingham, în timp ce celelalte fabrici ale sale nu mai funcționează.

Anunțul făcut de Jaguar Land Rover a avut loc la doar două luni după ce compania a anunțat că va desființa 2.000 de locuri de muncă care nu sunt din sectorul productiv.

De asemenea, anunțul a avut loc la o zi după ce Daimler a informat că reduce orele de muncă pentru până la 18.500 de lucrători și întrerupe producția la două fabrici din Germania. Compania Daimler a anunțat că pauza va începe vineri şi va dura cel puțin o săptămână.

Vânzările Renault au fost afectate de lipsa semiconductorilor

Tot în Europa, gigantul francez Renault a anunțat joi că vânzările sale din trimestrul precedent au fost afectate de lipsa semiconductorilor. În încercarea de a atenua impactul, compania s-a angajat să se concentreze pe modelele sale cele mai profitabile și să crească prețurile.

Între timp, compania suedeză Volvo a declarat joi că anticipează un risc mai mare legat de incertitudinile existente în lanțul de aprovizionare cu cipuri. Producătorul de automobile a fost deja forțat să oprească producția de camioane și să oprească producția unor fabrici.

Sursă: News.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Daimler Career / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide