Kia își extinde echipa de design cu un fost designer de la BMW

Autor: Marius Vișan 13 iun. 2023 Știri auto
Kia își extinde echipa de design cu un fost designer de la BMW

John Buckingham este un designer auto care a lucrat în trecut la BMW, Bentley și Faraday Future, însă, mai nou, aflăm că el a trecut în echipa sud coreenilor de la Kia.

Hyundai și Kia sunt cunoscute pentru faptul că au adus în echipa lor pe unii dintre cei mai mari jucători din lumea auto, o parte semnificativă dintre aceștia provenind de la BMW. Printre recruții din trecut s-au numărat inginerul-șef al BMW M, Albert Biermann, și designerii Jochen Paesen, Won Kyu Kang și Karim Habib.

Acum, Kia adaugă un alt nume pe această listă, anunțând că John Buckingham, fost designer de exterior al BMW Group și director de creație al BMW Designworks USA, se va alătura diviziei de design exterior a constructorului auto.

Designerul britanic Buckingham și-a petrecut cea mai mare parte a activității profesionale la BMW, unde a lucrat 13 ani. El s-a ocupat de conceptul BMW Seria 8 Concept 2017, care ulterior a intrat în producție. În 2018, Buckingham s-a mutat la Bentley Motors, înainte de a se îndrepta către Faraday Future în 2022, fiind creditat cu dezvoltarea finală a modelului FF91, care a intrat în cele din urmă în producție în martie 2023.

Kia își propune să joace un rol de lider în modelarea viitorului

Kia continuă să își îmbunătățească capacitățile de design pe măsură ce se orientează spre un rol de lider în mobilitatea viitorului și își dezvoltă portofoliul de vehicule electrice. La începutul acestui an, vicepreședintele Teck Koun Kim a fost numit în funcția de Head of Kia Next Design Group, iar acum John Buckingham va prelua rolul de Head of Kia Next Design Exterior Group pentru a sprijini ambițiile îndrăznețe ale mărcii în materie de design.

Buckingham va fi vârful de lance al viitoarelor direcții și procese de design exterior ale Kia și va contribui la ambiția Kia de a stabili standarde de design de vârf în întreaga industrie auto globală. Bazându-se pe experiența sa vastă în proiectarea vehiculelor electrice, Buckingham va contribui semnificativ la designul exterior al vehiculelor Kia de generație următoare, inclusiv al tuturor modelelor electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: kianewscenter.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide