Kia publică primele imagini teaser cu noul SUV electric EV3. Viitorul model va debuta la finalul lunii mai

Autor: Ionuț Vîlciu 07 mai 2024 Știri auto

Kia urmează să prezinte un nou SUV electric în perioada imediat următoare. EV3 va reprezenta un punct de intrare în gama de SUV-uri electrice a producătorului coreean.

Producătorul auto coreean continuă expansiunea gamei sale de mașini electrice și publică primele imagini teaser cu viitorul său SUV electric accesibil. Denumit EV3, viitorul model va reprezenta o variantă accesibilă pentru clienții care caută un SUV cu zero emisii.

Au trecut doar șase luni de la prezentarea conceptului ce prefigura viitorul EV3, iar Kia ne oferă imagini teaser cu versiunea de serie a acestuia. Din câte putem observa, mare parte din designul conceptului a fost păstrat pentru versiunea de producție.

La fel ca EV9 și EV5, Kia EV3 va arăta aproape identic cu conceptul inițial. Un trio de teasere lansate de Kia dezvăluie că EV3 va avea stopuri LED agresive, dar partea din spate nu va fi la fel de verticală și va o lunetă spate înclinată. Designul blocurilor optice a fost prezentat pe conceptul EV3, dar își va face loc și pe versiunea finală, chiar dacă blocuri optice vor fi ușor mai groase.

Noua Kia EV3 va fi prezentată în data de 23 mai

Unul dintre teaserele publicate de Kia prezintă partea frontală a noului model. Mașina folosește aceleași faruri LED subțiri, cu lumini de zi în forma literei T. Modelul de producție poartă chiar aceeași nuanță de verde deschis precum conceptul. Kia spune că EV3 are același limbaj de design „Opposites United” precum restul modelelor sale de nouă generație.

Cu toate că exteriorul pare că nu diferă cu mult, comparativ cu conceptul prezentat în urmă cu șase luni, ne putem aștepta la schimbări mai importante la interior. Volanul oval prezentat pe concept va fi cel mai probabil înlocuit cu unul cu o formă mai convențională, iar comenzile fizice ar putea suplimenta cele două ecrane folosite pentru tabloul de bord și pentru sistemul multimedia.

Premiera globală a noului SUV electric Kia EV3 este planificată pentru data de 23 mai 2024 și va fi transmisă în direct pe YouTube. Vânzările vor începe mai târziu în cursul anului curent.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide