Cum l-a bătut Dacia Sandero pe spaniolul SEAT Leon la el acasă?

Autor: David Andrei acum 2 ani Știri auto

Dacia Sandero l-a bătut pe spaniolul SEAT Leon chiar la el acasă. Producătorul român a înregistrat un record impresionant în Spania.

GALERIE FOTO

Dacia Sandero este cea mai vândută mașina în Spania în 2020. Potrivit cifrelor făcute publice de Asociația Spaniolă a Producătorilor de Automobile și Camioane (ANFAC), mașina construită la Mioveni a fost mai populară decât modelul spaniol SEAT Leon.

Leon a fost cel mai vândut model în Spania timp de șase ani.  În luna decembrie a anului trecut, 2.483 de clienți spanioli l-au ales. Mașina românească a fost comandată însă, de 3.400 de clienți. Sandero a ajuns astfel la un total de 24.035 de unități anul trecut. În clasamentul general, a fost urmată tot de SEAT Leon cu 23.582 de unități și de SUV-ul compact Nissan Qashqai cu 19.818 unități. Dacia reușește astfel să pună capăt monopolului de 12 ani al brand-ului spaniol.

Cifrele sunt trecute în contul celei de-a doua generații, pentru că în Spania, ca și în alte state europene, Sandero III , a fost disponibilă pentru comandă abia la sfârșitul anului care a trecut.

Recordul înregistrat de modelul românesc în Spania vine pe fondul problemelor de ordin economic provocate de pandemia de coronavirus. Piața auto din statul iberic a raportat o scădere de 32,2% în 2020.

În Spania, Dacia Sandero II are un preț de pornire de doar 6.601 euro. În țara noastră, pentru vechea generație, discuțiile pornesc de la 7.870 de euro.

Dacia Sandero a bifat cifre impresionante și în Franța

Dacia Sandero a fost lider și în Franța, acolo unde este cel mai popular model în ultimii cinci ani. Prețul de pornire al mașinii românești, de 8.690 de euro, a fost unul dintre factorii care i-au convins pe clienții din Hexagon.

98.376 de unități construite la Mioveni au ajuns în Franța în anul trecut. 53.417 dintre acestea au fost trecute în contul lui Sandero.
Comentarii
Inchide