Cum l-a bătut Dacia Sandero pe spaniolul SEAT Leon la el acasă?

Autor: David Andrei 07 ian. 2021 Știri auto

Dacia Sandero l-a bătut pe spaniolul SEAT Leon chiar la el acasă. Producătorul român a înregistrat un record impresionant în Spania.

GALERIE FOTO

Dacia Sandero este cea mai vândută mașina în Spania în 2020. Potrivit cifrelor făcute publice de Asociația Spaniolă a Producătorilor de Automobile și Camioane (ANFAC), mașina construită la Mioveni a fost mai populară decât modelul spaniol SEAT Leon.

Leon a fost cel mai vândut model în Spania timp de șase ani.  În luna decembrie a anului trecut, 2.483 de clienți spanioli l-au ales. Mașina românească a fost comandată însă, de 3.400 de clienți. Sandero a ajuns astfel la un total de 24.035 de unități anul trecut. În clasamentul general, a fost urmată tot de SEAT Leon cu 23.582 de unități și de SUV-ul compact Nissan Qashqai cu 19.818 unități. Dacia reușește astfel să pună capăt monopolului de 12 ani al brand-ului spaniol.

Cifrele sunt trecute în contul celei de-a doua generații, pentru că în Spania, ca și în alte state europene, Sandero III , a fost disponibilă pentru comandă abia la sfârșitul anului care a trecut.

Recordul înregistrat de modelul românesc în Spania vine pe fondul problemelor de ordin economic provocate de pandemia de coronavirus. Piața auto din statul iberic a raportat o scădere de 32,2% în 2020.

În Spania, Dacia Sandero II are un preț de pornire de doar 6.601 euro. În țara noastră, pentru vechea generație, discuțiile pornesc de la 7.870 de euro.

Dacia Sandero a bifat cifre impresionante și în Franța

Dacia Sandero a fost lider și în Franța, acolo unde este cel mai popular model în ultimii cinci ani. Prețul de pornire al mașinii românești, de 8.690 de euro, a fost unul dintre factorii care i-au convins pe clienții din Hexagon.

98.376 de unități construite la Mioveni au ajuns în Franța în anul trecut. 53.417 dintre acestea au fost trecute în contul lui Sandero.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide