La autostrăzi suntem pe locul 128 în lume, după Zimbabwe și Gabon

La autostrăzi suntem pe locul 128 în lume, după Zimbabwe și Gabon

Autor: ProMotor acum 9 luni Știri

„Dacă la nivel de proiectare a autostrăzilor suntem campioni, în ceeea ce priveşte kilometrii de autostradă funcționali suntem pe locul 128 în lume, după Zimbabwe şi Gabon”, a declarat ministrul propus pentru Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor Lucian Bode. Acesta a mai spus, cu prilejul audierilor din Parlament, că îşi va asuma proiectele aflate în desfăşurare şi continuarea investiţiilor, în limita programului de guvernare de un an de zile.

„Principiul de bază al programului de guvernare este planificarea: planificarea proiectelor, planificarea bugetară şi planificarea resurselor umane. Dacă ar fi să ne referim la planificarea cheltuielilor: cheltuieli de mentenanţă, cheltuieli de investiţii şi pregătirea proiectelor pentru următorul exerciţiu financiar. În programul de guvernare ne propunem ca şi acţiuni redresarea şi stoparea declinului companiilor de stat din portofoliul transporturilor. Ca şi proiecte majore ne propunem realizarea programului de întreţinere curentă şi periodică de reparaţii pentru reţeaua terestră, rutieră şi feroviară”, a explicat Bode.

Acesta a menţionat principalele obiective de infrastructură rutieră, feroviară şi intermodală, anunţând că lucrările la Magistrala 5 nu vor putea fi recepţionate anul acesta.

„Ne-am asumat în programul de guvernare cele trei obiective majore: Sibiu – Piteşti, Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni. Conform deciziei CSAT, autostrada Comarnic – Braşov este un obiectiv strategic. În domeniul feroviar ne-am asumat liberalizarea transportului feroviar de călători, el este liberalizat, pachetul 4 pe interoperabilitate şi pe siguranţă trebuie transpus în legislaţia naţională pentru a oferi liber acces la piaţă. Ne asumăm să finalizăm obiective, termene şi investiţii pentru un an de guvernare. Ne asumăm să finalizăm Magistrala 5 pe tronsonul Drumul Taberei – Eroilor. (…) Din păcate, aşa cum arată lucrurile astăzi, acest obiectiv nu va putea fi recepţionat în anul 2019”, a mai spus Lucian Bode.Comentarii
Inchide