Lamborghini SC20 este mașina fără plafon și fără acoperiș pe care o singură persoană o poate avea

Autor: Elena Luchian 16 dec. 2020 Știri auto

Lamborghini a construit un unicat. Este vorba despre SC20 cu motor V12. Mașina nu are acoperiș și nici parbriz.

GALERIE FOTO

Un singur om poate avea acest supercar. Este creația diviziei Lamborghini Squadra Corse și vine cu un look extrem. Este o mașină de curse omologată pentru drumurile publice. Cel care a comandat-o s-a implicat în proiect de la bun început. El le-a dictat designerilor de la Sant’ Agata Bolognese liniile viitorului supercar.

Obiectivul lor a fost să construiască un model unic, atât în ceea ce privește designul, cât și în ceea ce privește performanțele. Astfel, SC20 preia soluții aerodinamice de la mașinile de curse.

“La doi ani de la SC 18 Alston, SC20 venea ca o provocare nouă, intrigantă. Clee mai importante surse de inspirație au fost roadster-ul Diablo VT, Aventador J, roadster-ul Veneno și conceptul S. Iar rezultatul este o combinație dramatică de creativitate și de atitudine tipică sporturilor cu motor”, explică Mitja Borket, șeful de diviziei de Design Lamborghini Centro Stile.

Modelul are o caroserie din fibră de carbon care a fost finisată manual de către experții în aerodinamică ai companiei. Aceasta a fost proiectată pentru a asigura un flux de aer optim la cel mai înalt nivel de performanță, fără a compromite confortul celor aflați la bord.

Unicatul SC20 este vopsit în Bianco Fu (alb) și prezintă accente Blu Cepheus (albastre).

La bord se regăsesc nuanțe contrastante, Nero Cosmus și Bianco Leda. Bordul este îmbrăcat în alcantara, la fel ca fețele ușilor, consola centrală și volanul. Toate acestea prezintă și inserții din fibră de carbon, iar mânerele portierelor sunt din aluminiu. Italienii au creat gurile de ventilație folosind tehnologia de printare 3D.

Lamborghini SC20 vine cu celebrul V12 al companiei

Modelul unic în lume este pus în mișcare de motorul V12 aspirat de 6,5 litri. Unitatea dezvoltă 770 de cai putere și un cuplu de 720 Nm. Resursele sunt expediate către toate cele patru roți prin intermediul unei transmisii automate cu șapte trepte și al unui sistem de tracțiune integrală. SC20 prezintă un diferențial electronic central și aleargă pe jante de 20 de inci pe puntea față și 21 de inci pe puntea spate, îmbrăcate în anvelope Pirelli P Zero Corsa.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide