Lamborghini Urus SE este cea mai puternică versiune a SUV-ului italian. Sistemul de propulsie hibrid produce 800 CP

Autor: Ionuț Vîlciu 26 apr. 2024 Știri auto

Lamborghini a prezentat noul Urus SE, primul său super SUV plug-in hybrid. Noul model produce 800 CP și va fi expus la Salonul Auto de la Beijing.

Producătorul italian a deschis un nou capitol în istoria modelului Urus. Nu doar că a lansat primul Urus plug-in hybrid, dar acesta reprezintă și cea mai puternică versiune a SUV-ului italian, generând 800 CP. Dezvăluit în premieră la Volkswagen Group Media Night înainte de premiera publică la Auto China Beijing 2024.

Lamborghini Urus SE păstrează motorul V8 de 4,0 litri, supraalimentat cu două turbine, dar este asistat acum de un motor electric integrat în transmisia automată cu 8 trepte. Astfel, motorul V8 dezvoltă 620 CP, iar motorul electric plusează cu încă 192 CP.

În total, sistemul de propulsie hibrid regăsit pe Urus SE generează 800 CP și 950 Nm, devenind astfel cea mai puternică variantă din gamă. Întregul sistem hibrid este alimentat de o baterie de 25,9 kWh, despre care Lamborghini spune că este suficientă pentru o autonomie electrică maximă de 60 de kilometri.

Cel mai puternic Lamborghini Urus a debutat oficial

Grație acestor valori de putere, Lamborghini Urus SE atinge 100 de km/h în 3,4 secunde, iar repriza 0-200 km/h durează 11,2 secunde, față de 12,5 secunde, cât îi ia unui Urus obișnuit să ajungă la 200 de km/h.

Pe lângă performanțele crescute, Urus SE va putea fi distins de un model obișnuit prin capota specifică, dar și prin farurile redesenate. De asemenea, există diferențe stilistice și în partea din spate, în timp ce noile jante de 23 de inch completează pachetul.

La interior, Urus SE un nou display de 12,3 inch pentru sistemul multimedia. Lamborghini susține că acesta a fost îmbunătățit și că acum este mai intuitiv și mai ușor de utilizat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lamborghini


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide