Lexus dezvăluie SUV-ul compact LBX. Noul model a fost conceput pentru clienții europeni – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 05 iun. 2023 Știri auto

Lexus a prezentat noul LBX, un SUV compact conceput cu piața europeană în minte, ce introduce o nouă linie de design pentru producătorul japonez.

Lexus atacă segmentul SUV-urilor compacte cu ajutorul noului LBX, un nou model dezvoltat cu piața europeană în minte, model ce va fi poziționat în gamă sub Lexus UX.

Lexus LBX are măsoară 4,19 metri în lungime, 1,82 metri lățime și 1,54 metri înălțime, având în același timp un ampatament de 2,6 metri. Noul model vine echipat cu jante de 18 inch în standard, cel mai mic SUV Lexus este, de fapt, puțin mai mare decât Toyota Yaris Cross și are o masă proprie de 1.280 de kilograme. Am adus aminte de Yaris Cross deoarece LBX folosește aceeași platformă GA-B de la Toyota.

Lexus LBX va fi oferit cu posibilitatea de a alege între tracțiune față și tracțiune integrală, toate configurațiile venind exclusiv cu o transmisie automată de tip CVT.

Noul Lexus LBX a debutat oficial și va folosi un propulsor hibrid

Indiferent de configurația aleasă, noul Lexus LBX va fi echipat cu un propulsor hibrid ce folosește un motor pe benzină de 1,5 litri, în trei pistoane. Acesta produce 136 CP și 185 Nm cuplu maxim, valori ce permit mașinii să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 9,2 secunde. Toate versiunile beneficiază de o suspensie față de tip MacPherson, în timp ce partea din spate folosește o bară de torsiune pentru modelele cu tracțiune față. Modelele cu tracțiune integrală vor utiliza o suspensie de tip dublu-braț. Specificațiile tehnice pentru versiunea cu tracțiune integrală nu au fost încă dezvăluite, dar știm că va primi un motor electric pe puntea spate.

La interior, micul crossover se bucură de un afișaj digital pentru șofer, cu diagonala de 12,3 inch, care poate fi acompaniat de un head-up display opțional. Pe lângă acestea, sistemul de infotainment al mașinii folosește un ecran cu diagonala de 9,8 inch. Pe lângă faptul că suportă conectivitatea cu Android Auto și Apple CarPlay, Lexus oferă și un sistem audio cu 13 difuzoare furnizat de Mark Levinson.

Lexus LBX este programat să intre în producție până la sfârșitul acestui an. Noul model va ajunge la vânzare în Europa, împreună cu alte piețe suplimentare, la începutul anului 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lexus


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide