Lista celor 14 țări sigure. Dacă pleci acolo în vacanță, nu stai în carantină când te întorci în România

Autor: David Andrei 01 iul. 2020 Știri auto

În perioada în care românii își fac planuri de vacanță, Uniunea Europeană anunță că cetățenii au voie să efectueze călătorii neesențiale în mai multe țări considerate a fi sigure, în afara blocului comunitar. Acestea sunt țările în care poți pleca în vacanță fără să stai în carantină când te întorci în România.

GALERIE FOTO

Uniunea Europeană își deschide granițele pentru mai multe țări din afara blocului comunitar. Potrivit site-ului consilium.europa.eu, lista cuprinde 14 țări considerate a fi sigure. Este vorba despre Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Ruanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia și Uruguay. Sunt state care au demonstrat că pot ține sub control pandemia de coronavirus.

Și China intră temporar pe listă, dacă Beijing va aplica un regim de reciprocitate în cazul călătorilor veniți din state membre ale Uniunii Europene. Cetățenii din Uniunea Europeană care călătoresc acolo au nevoie de acceptul autorităților chineze. Măsurile se aplică începând cu 1 iulie.

Nu apar pe listă țări în care pandemia de coronavirus nu pare să fie ținută sub control de autorități. Astfel, românii nu pot efectua călătorii neesențiale în Statele Unite ale Americii, Rusia, Brazilia și Turcia.

Ce alte țări mai intră pe lista statelor sigure?

Lista țărilor considerate sigure va fi actualizată de către Uniunea Europeană o dată la două săptămâni, în funcție de situația epidemiologică. Pentru a ajunge pe lista țărilor considerate a fi sigure, statele trebuie să înregistreze un număr de cazuri noi raportat la 100.000 de locuitori apropiat sau inferior mediei UE.

Această măsură a fost luată cu scopul de a susține atât industria turismului, cât și destinațiile turistice, în special în statele din sudul Europei, grav afectate de pandemie.

Rezidenții din Andora, Monaco, San Marino și Vatican vor fi tratați ca cetățeni ai Uniunii Europene. Țările asociate Schengen cum sunt Islanda, Lichtenstein, Norvegia și Elveția fac, de asemenea, obiectul recomandării Consiliului UE.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Pixabay



Comentarii
Inchide