Locuitorii din Prelungirea Ghencea s-au săturat de promisiunile Primăriei

Autor: Cristian Agatie 30 sept. 2021 Știri auto

Locuitorii din Prelungirea Ghencea s-au săturat de promisiunile Primăriei și îi cer primarului Nicușor Dan să facă informări lunare despre stadiul șantierului.

Intră în Galeria FOTO

Primarul General al Bucureștiului a anunțat de cel puțin trei ori pe parcursul acestui an că se reiau lucrările „în forță” la supralărgirea de pe Prelungirea Ghencea. Șantierul a fost inaugurat în urmă cu doi ani, de fosta administrație Firea, dar bate pasul pe loc din august 2020, de când au fost blocate conturile pentru investiții ale Primăriei București. Toate aceste amânări i-a făcut pe locuitorii din zonă să devină sceptici. Sătui să tot fie duși cu vorba, oamenii vor garanții și transparență maximă din partea primăriei.

„Nu mai avem încredere și am dori să vedem care este planul integral de finalizare al acestui proiect. Să vedem cum eșalonează lucrările până la finalizarea Supralărgirii lângă Pasajul Domnești, cu introducerea tramvaiului, cu parcarea park&ride, să vedem cum eșalonează pe următorii ani alocările bugetare și să vedem cum informează lunar publicul despre stadiul lucrărilor”, a declarat pentru G4Media.ro Delia Mihalache, președinte al asociației Inițiativa Prelungirea Ghencea.

Locuitorii din Prelungirea Ghencea s-au săturat de promisiunile Primăriei. Ce revendicări au

Asociația a organizat un protest în fața Primăriei în data de 30 septembrie, al treisprezecelea din ultimii șapte ani. Locuitorii din zonă sunt nemulțumiți că, deşi proiectul de lărgire al Prelungirii Ghencea este început „pe hârtie” de peste 15 ani, lucrările demarate acum 2 ani de fosta administraţie a Capitalei – pe un sfert din totalul proiectului, primul tronson de 700 m între str. Braşov şi str. Râul Doamnei – sunt încă nefinalizate iar Primăria Capitalei nu a prezentat o planificare a continuării întregului proiect în lungime totală de 5,6 km.

„Există banii, este doar o chestiune de zile, de dislocare de personal de la Trustul de Clădiri Metropolitane pentru şantier şi în plus s-a aprobat şi acel împrumut de 35 de milioane. Lucrările vor începe în forţă imediat ce ei îşi vor muta oamenii acolo”, a explicat, Primarul General, Nicuşor Dan.

Primarul Nicușor Dan anunța în luna aprilie că se reiau lucrările la Prelungirea Ghencea după ce s-au alocat sumele necesare în bugetul primăriei. În luna mai, Nicușor Dan a promis că lucrările se vor relua la sfârșitul lunii iunie. În urmă cu o lună, Nicușor Dan a revenit cu o nouă promisiune, făcută la bilanțul a 10 luni de mandat. Mai exact, de această dată primarul a spus că reluarea lucrărilor la Prelungirea Ghencea se va face în prima săptămână din septembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide