Lucian Bode anunță ce autostrăzi vor fi inaugurate anul acesta

Autor: George Cristea 26 oct. 2020 Știri auto

Ministrul Transporturilor Lucian Bode anunță ce autostrăzi vor fi inaugurate anul acesta, până la 31 decembrie. Printre acestea se numără și primul tronson din Autostrada Moldovei.

Intră în Galeria FOTO

„Îmi doresc să terminăm tot ce am început și care are un progres fizic de peste 90 la sută – variante ocolitoare, drumuri naționale. Eu cred că anul 2020 va fi anul în care vom putea spune că s-au construit autostrăzi în România, iar perioada 2021-2024 va fi perioada în care infrastructura de transport se va dezvolta și va fi coloana vertebrală pe care se va ridica economia acestei țări”, a spus Lucian Bode într-o intervenție telefonică la postul de televiziune Digi24.ro.

Printre proiectele despre care spune că vor fi finalizate anul acesta, Lucian Bode amintește autostrada Râșnov-Cristian, varianta ocolitoare Bacău, Sebeș-Turda lotul 1, varianta ocolitoare Rădăuți și varianta ocolitoare Secuieni Bihor.

Ministrul susține că România a atins un maxim istoric la 9 luni în ceea ce privește investițiile publice din ultimii zece ani – 30 de miliarde de lei. Eurostat a constatat că avem o creștere de 12,4 la sută în construcții, iar 50 la sută din această creștere o datorăm construcțiilor inginerești – autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare, a punctat Bode.

Lucian Bode: Ce autostrăzi vor fi inaugurate anul acesta

În legătură cu Sebeș-Turda, lotul 1, cei 17 km, conform contractului, trebuiau să fie finalizați în 2018. În acest moment, progresul fizic este de peste 95 la sută. În condițiile în care vom avea cel puțin 25 de zile fără intemperii, în condiții meteo favorabile, cei 17 km de autostradă din Sebeș – Turda vor fi dați în trafic, spune ministrul.

„De asemenea, Râșnov-Cristian, sunt 10 kilometri din Comarnic-Brașov, au termen de finalizare în acest an, se vor finaliza în acest an!” – asigură ministrul. Varianta ocolitoare Bacău este un alt proiect de infrastructură cu șanse mari de finalizare până la 31 decembrie 2020.

„Aici avem 31 de kilometri, din care 17 km în regim de autostradă. Au termen de finalizare ianuarie 2022. Am dat în trafic la începutul lunii septembrie 7 km din drumul național, legătura spre Onești, iar cei 17 km de autostradă au în acest moment un progres fizic de peste 95 la sută. Asta îmi dă speranță că până la sfârșitul anului putem inaugura primul tronson de autostradă din Moldova!”, a afirmat ministrul transporturilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide