Lucid Motors a publicat un teaser cu noua versiune de top a sedanului electric Air (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 18 aug. 2022 Știri auto

Noul sedan electric Lucid Air va primi o nouă versiune de top, care urmează să-și facă debutul în cadrul Monterey Car Week. Americanii au confirmat că vor dezvălui noul lor model de performanță în ziua de 19 august.

La scurt timp după acest anunț, producătorul american a publicat un video-teaser prin care confirmă, practic, că mașina va folosi trei motoare.

Noua versiune de performanță Lucid Air va livra în jur de 1.600 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Lucid Motors lucrează de ceva vreme la o versiune a sedanului cu emisii zero echipată cu trei motoare electrice. De altfel, în 2020, compania de peste Ocean a prezentat un concept care anunța noul model.

Acel prototip era capabil să parcurgă un sfert de milă în 9,245 secunde. Acesta este un timp foarte apropiat de cel al modelului Tesla Model S Plaid, care este unul dintre cele mai rapide modele de serie din lume.

Acum, la doi ani distanță, Lucid Motors se pregătește de lansarea versiunii de performanță a lui Air. Potrivit primelor informații, aceasta ar urma să fie mai puternică decât actuala variantă de top Dream Edition Performance, care oferă 1.126 CP și 1.390 Nm de cuplu

Sedanul cu zero emisii mai este disponibil și într-o versiune Dream Edition Range (R). Aceasta livrează 933 CP și 1.390 Nm. Sprintul 0-100 km/h se realizează în 2,9 secunde.

Noua versiune de top a sedanului electric Lucid Air va fi dezvăluit în cadrul show-ului Monterey Car Week. Cel mai recent video teaser, publicat pe pagina oficială a Instagram a producătorului american, sugerează faptul că modelul va fi echipat cu trei motoare electrice. Potrivit unor informații neoficiale, acestea ar urma să dezvolte în jur de 1.600 CP.

Specificațiile exacte nu sunt deocamdată cunoscute, dar acestea vor fi dezvăluite pe 19 august. Primele exemplare ale noului vârf de gamă Lucid Air ar urma să fie livrate la sfârșitul acestui an.

În august, Lucid a redus producția lui Air estimată în 2022 la 6.000-7.000 de unități. Este cea de-a doua reducere a producției din acest an. Inițial, americanii sperau să construiască 20.000 de exemplare, însă ulterior și-au revizuit planurile, reducând producția până la 12.000-14.000 de mașini. Motivul îl reprezintă problemele ivite în lanțul de aprovizionare.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Lucid Motors (@lucidmotors)

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lucid Motors


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide