MADE IN RUSIA – „Tancul” de pompieri depăşeşte orice închipuire – FOTO

Autor: Marius Vișan 11 apr. 2016 Știri auto

 


Cele mai multe autospeciale de stins incendii sunt nişte vehicule robuste, însă cel din imagine pare mai degrabă trimis să distrugă un oraş decât să-l salveze de foc. După cum probabil bănuiaţi acest vehicul este ”opera” ruşilor. Numele lui este Omsktransmash СПМ şi a fost construit cu intenţia de a fi cel mai bun. 

Conform Truckyeah.jalopnik.com acest camion a fost prezentat la o expoziţe internaţională de armament în anul 2013, iar de atunci comenzile au început să curgă, unele venind chiar din partea unor civili. 

În ciuda dimensiunilor sale exterioare, interiorul poate adăposti doar trei persoane, la fel ca orice tanc modern, şi, după cum era de aşteptat, maşina poate circula pe orice fel de teren. 

Deocamdată s-au construit doar două exemplare, acestea urmând să fie livrate armatei rusă luna aceasta. Ciudatul vehicul nu doar poate stinge incendiile, dar poate să efectueze operaţiuni de salvare în teatre de operaţiuni, sau chiar poate face faţă cu succes unor incendii forestiere.

Abilităţile sale excepţionale vin din construcţia sa extrem de robustă, care include părţi de la modele de tancuri T-72 şi T-80, plus o cabină blindată.

Omsktransmash poate transporta 882 metri cubi de apă, iar jetul de poate fi propulsat la o distanţă de cel mult 100 de metri. 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide