Senatul a adoptat tacit proiectul prin care vehiculele rutiere lente vor fi înmatriculate de RAR

Senatul a adoptat tacit proiectul prin care vehiculele rutiere lente vor fi înmatriculate de RAR

Autor: Marius Vişan acum 7 luni Știri

Plenul Senatului a adoptat tacit, marţi, un proiect care prevede ca vehiculele rutiere, care se deplasează cu maximul 25 km/h, să fie înmatriculate şi înregistrate de RAR. Excepţie fac doar cele înmatriculate într-un alt stat membru al UE, scrie Mediafax.

Proiectul este iniţiat de către deputatul UDMR Cseke Attila şi susţinut de mai mulţi parlamentari.

De asemenea, proiectul propune introducerea unui nou punct în actul normativ care defineşte vehiculul rutier lent: „vehicul rutier antrenat de un motor încorporat, şi care constructiv pe drum plan nu se poate deplasa cu o viteză mai mare de 25 km/h”.

Deputatul UDMR explică faptul că din categoria vehicule rutiere lente fac parte din această categorie o gamă variată de vehicule, care oferă printre altele soluţii eco-friendly, precum şi soluţii de transport avansate cu vehicule electrice, pentru a reduce poluarea cu CO₂”, conform sursei citate.

Ele sunt uşor de utilizat şi pot servi atât companiilor, cât şi persoanelor fizice pentru a transporta mărfuri şi persoane în interiorul oraşelor, în zona industrială sau în zona montană, mai susţine parlamentarul Uniunii.

Iniţiativa legislativă urmează să ajungă la Camera Deputaţilor, care va avea rol de for decizional.


Sursa foto: RAR


Comentarii
Inchide