Manhart MH4 GTR II este versiunea extremă a modelului în ediție limitată BMW M4 CSL. Singura problemă e prețul

Autor: Bogdan Bârliga 24 feb. 2023 Știri auto

Fanii BMW M cunosc foarte bine activitatea companiei de tuning Manhart și pe parcursul timpului au fost oferite câteva modele modificate cu performanțe impresionante.

Mai trebuie să specificăm de la început că nu sunt multe companii dispuse să ofere un tuning pentru BMW M4 CSL și doar cele mai bune firme din domeniu au încercat acest lucru.

Ce trebuie să știm despre BMW M4 CSL

Și acest model a făcut parte din oferta BMW M GmbH pentru aniversarea celor 50 de ani de existență ai companiei specializată în modele de performanță.

Prezentat oficial în luna mai a anului trecut BMW M4 CSL oferea o creştere a puterii de 40 CP faţă de modelul BMW M4 Competition Coupe şi o reducere a masei cu 100 de kilograme.

Manhart MH4 GTR II este versiunea extremă a modelului în ediție limitată BMW M4 CSL. Singura problemă e prețul
BMW M4 CSL

Motorul de bază a fost proiectat folosind competenţa în curse, caracteristicile de a urca în turaţii şi tehnologia M TwinPower Turbo de ultimă generaţie, iar propulsorului cu şase cilindri dispuşi în linie de la BMW M4 Competition Coupé a reprezentat punctul de plecare perfect pentru cea mai puternică unitate M4 omologată până în prezent.

Modificările pentru BMW M4 CSL oferă o putere maximă de 550 CP atunci când turaţia atinge 6.250 rpm (o creştere cu 40 CP faţă de BMW M4 Competition Coupe) și un cuplu maxim de 650 Nm disponibil între 2.750 rpm şi 5.950 rpm.

Puterea a fost sporită prin creşterea presiunii de injecţie, în acelaşi timp cu modificări specifice modelului la managementul motorului.

Două turbocompresoare mono-scroll furnizează aer comprimat către cilindrii 1-3, respectiv 4-6. Puterea turbocompresorului este îmbunătăţită şi mai mult prin utilizarea unui intercooler indirect alimentat de un circuit de temperatură scăzută şi de compresoare special concepute.

Sistemul montat sub capota noului BMW M4 CSL funcţionează la o presiune maximă de încărcare crescută cu atenţie de la 1,7 la 2,1 bar pentru a creşte puterea faţă de BMW M4 Competition Coupé.

Având aceste carecteristici tehnice BMW M4 CSL poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde și poate rula cu o viteză maximă de 307 km/h.

Modificările aduse de Manhart pentru BMW M4 CSL

Manhart MH4 GTR II

Cei de la Manhart au dat dovadă de curaj când s-au apucat să modifice acest model de performanță bavarez: compania de tuning a dus propulsorul până la 702 CP și un cuplu maxim de 880 Nm.

Pentru a face față creșterii de putere Manhart a modificat și sistemul de suspensii, iar fibra de carbon a fost folosită pentru mai multe elemente de caroserie.

Și jantele special concepute cu dimensiunea de 20 de inchi fac parte din pachetul de tuning propus de Manhart pentru BMW M4 CSL.

Nu sunt oferite și datele dinamice după aceste modificări, dar ținând cont că motorul oferă 152 CP în plus cu siguranță repriza de la o la 100 km/h poate fi efectuată de Manhart MH4 GTR II sub trei secunde.

Singura parte neplăcută aici este prețul: pentru modelul BMW M4 CSL produs într-o serie limitată la 1.000 de unități prețul de bază începea de la 174.276 de euro, iar modelul Manhart MH4 GTR II de compania de tuning trece de 290.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Manhart, BMW


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide