Marcel Vela, despre declarația pe proprie răspundere. Va fi nevoie de ea după 15 mai?

Autor: Marius Vișan 09 mai 2020 Știri auto
Marcel Vela, despre declarația pe proprie răspundere. Va fi nevoie de ea după 15 mai?

Marcel Vela face noi precizări privind declarația pe proprie răspundere. Noile reguli care trebuie respectate după 15 mai, când încetează starea de urgență, vor fi făcute publice în aceste zile. Acesta nu exclude ca și după această dată să fie nevoie de declarația pe proprie răspundere.

​Întrebat dacă declarația pe proprie răspundere va fi menținută și după data de 15 mai, el a răspuns că încă se discută acest lucru în comitetul care pregătește măsurile de relaxare a restricțiilor.

„Încă discutăm dacă va mai fi nevoie de declarația pe proprie răspundere și în ce condiții”, a declarat Marcel Vela la Digi 24.

Marcel Vela despre părăsirea localității după 15 mai

Același lucru l-a spus și despre posibilitatea de părăsire a localității: „Se va putea părăsi localitatea în anumite condiții, care vor fi precizate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență”.

Cât privește amenzile după decizia Curții Constituționale, Vela a precizat că în starea de alertă vor exista metode de sancționare.

„Decizia Curții Constituționale este un moment în care statul sau cei care protejează sănătatea populației nu mai au instrumente coercitive pentru a lua măsuri împotriva celor care încalcă regulile și pun în pericol sănătatea publică. Dar, repet, analizăm această situație cu multă celeritate și cu siguranță vom avea în perspectiva stării de alertă metode prin care cei care fac unele gesturi reprobabile, discutabile, încălcând regulile sau punând în pericol viața celor dragi, să fie sancționați într-o formă sau alta, conform legii”, a mai declarat Marcel Vela.

Ce decizie a dat Curtea Constituţională

Miercuri, 6 mai, Curtea Constituțională a admis sesizarea Avocatului Poporului asupra prevederilor art. 28 din OUG 1/1999, prin care au fost stabilite amenzile pentru nerespectarea restricțiilor în perioada stării de urgență, stabilind că acestea sunt lipsite de claritate, precizie şi previzibilitate, iar stabilirea faptelor a căror săvârșire constituie contravenții este lăsată, în mod arbitrar, la libera apreciere a polițiștilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide