Maserati confirmă că noul Quattroporte electric va fi lansat în 2028. Italienii au în plan și un SUV electric

Autor: Ionuț Vîlciu 29 ian. 2024 Știri auto
Maserati confirmă că noul Quattroporte electric va fi lansat în 2028. Italienii au în plan și un SUV electric

Maserati a confirmat oficial o versiune complet electrică a sedanului de lux Quattroporte, însă nu va fi lansată până în 2028.

Producătorul italian a anunțat oficial că va lansa o versiune electrică a sedanului de lux Quattroporte. Anunțul vine la câteva zile după ce Maserati a fost nevoit să oprească temporar dezvoltarea unui astfel de model din cauza deciziilor făcute de conducerea grupului Stellantis.

Cu toate că producătorul a confirmat că lucrează la o versiune electrică a berlinei de lux, vom avea de așteptat o perioadă destul de lungă de timp până când o vom vedea în carne și oase. Mai precis, Maserati va lansa noul model abia în 2028.

Pe lângă sedanul electric, Maserati confirmă o versiune electrică și pentru supercarul MC20, intitulată Folgore, pentru care va mai trebui să așteptăm până în 2025. De asemenea, modelul GranCabrio va primi și acesta o versiune electrică, pregătită să apară în a doua jumătate a acestui an.

Maserati lucrează și la un nou SUV electric

Davide Grasso, CEO Maserati, a declarat: „Conduși de inima noastră din Modena, mergem cu toată viteza înainte pentru a conduce schimbarea în ceea ce privește electrificarea, două dintre modelele noastre emblematice fiind deja disponibile la vânzare în versiuni 100% electrice, iar un altul urmează să apară anul acesta. Le vom oferi clienților noștri fideli cele mai puternice Maserati de până acum, ducând limitele plăcerii de a conduce într-o nouă eră. Prin viziunea și planul nostru strategic pe termen lung, dorim să ne lăsăm amprenta în lumea luxului prin excelența unică a producției italiene, concentrându-ne în mod constant pe calitatea distinctivă și construindu-ne viitorul cu un model de afaceri dedicat, care garantează clienților noștri cele mai bune produse care reflectă valorile Tridentului.”

În cele din urmă, italienii anunță că vor lansa și un nou SUV, cu propulsie exclusiv electrică, cu care vom face cunoștință în 2027.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide