Noul Porsche Macan EV debutează oficial cu peste 600 CP și 600 km autonomie – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 25 ian. 2024 Știri auto

Porsche a prezentat cel de-al doilea model complet electric din gama sa. Noul Porsche Macan EV va oferi peste 600 CP, iar autonomia maximă depășește 600 de kilometri.

Așteptarea a luat sfârșit, iar noul Porsche Macan complet electric a fost dezvăluit oficial în Singapore. Cea de-a doua generație a SUV-ului va fi oferită doar cu propulsoare complet electrice și introduce o nouă platformă pe care Porsche intenționează să o folosească pentru viitoarele sale modele.

Încă de la prima vedere ne putem da seama că avem de-a face cu un model complet electric. Mașina păstrează proporțiile predecesorului său, dar cizelează designul pentru a obține un coeficient aerodinamic cât mai mic. Astfel, partea frontală are o admisie mai joasă și mai lată, avem jante cu design aerodinamic și un difuzor de aer în partea din spate. Tot aici regăsim o bară luminoasă LED, în timp ce blocurile optice față seamănă cu cele de pe Taycan.

Cât despre dimensiuni, noul Porsche Macan măsoară 4.784 mm în lungime, 1.938 mm lățime și 1,622 mm înălțime. Ampatamentul a crescut cu 86 mm, comparativ cu vechea generație, ceea ce va reprezenta o creștere a spațiului în cabină. În funcție de echipare, clienții pot dota mașina cu jante de până la 22 de inch în diametru.

Doar propulsoare complet electrice pentru noul Porsche Macan

Noul SUV electric de la Porsche a debutat cu două versiuni: Macan 4 și Macan Turbo. Ambele sunt construite pe noua platformă PPE, pe o arhitectură pe 800V, având baterii de 95 kWh (capacitate netă). Potrivit Porsche, bateria se poate încărca cu până la 270 kW, asigurând un timp de încărcare minim de doar 21 de minute pentru repriza 10 – 80%. Încărcarea AC se poate realiza la 11 kW.

Intrarea în gama Macan este versiunea Macan 4. Ambele SUV-uri folosesc două motoare electrice, ceea ce le conferă tracțiune integrală, însă Macan 4 este cea mai slabă dintre cele două versiuni disponibile la lansare. Aceasta dezvoltă 408 CP și 650 Nm, putând accelera de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde către o viteză maximă de 220 km/h. Este și versiunea cea mai eficientă, cu o autonomie maximă declarată de 613 kilometri în regim de testare WLTP.

Versiunea mai puternică, Macan Turbo, are o putere totală de 639 CP și 1.130 Nm, ceea ce permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,3 secunde, iar viteza maximă urcă până la 260 km/h. Autonomia maximă declarată pentru versiunea Turbo este de 591 de kilometri.

Un nou sistem de infotainment bazat pe Android Automotive

La interior spațiul a crescut datorită noii platforme electrice. Pe lângă spațiul adițional generat de ampatamentul mai lung, capacitatea portbagajului este de 540 cu banchetele ridicate. La aceasta se adaugă și spațiul de depozitare de sub capota frontală, ce măsoară 84 de litri. Cu bancheta rabatată, spațiul de depozitare ajunge la 1.348 de litri.

Noul Porsche Macan EV folosește un setup cu până la 3 ecrane, plus un head-up display opțional cu realitate augmentată. Acesta transformă parbrizul într-un al patrulea ecran, afișând caracteristici precum săgeți de ghidare sau distanțele față de vehiculele din față. Privind prin sticlă, imaginile proiectate par să cuprindă un spațiu ce se întinde pe 87 de inch. Porsche spune că este unul dintre cele mai mari afișaje heads-up disponibile în prezent.

Instrumentarul de bord digital măsoară 12.6 inch în diagonală și este inclus standard. Ecranul sistemului multimedia are o diagonală de 10.9 inch, iar al treilea ecran, cel aflat în fața pasagerului din dreapta, măsoară tot 10.9 inch și va reprezenta o opțiune.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide