Maserati lansează GranCabrio Folgore, decapotabila electrică cu peste 800 CP

Autor: Ionuț Vîlciu 16 apr. 2024 Știri auto

Maserati GranCabrio Folgore a fost lansat oficial. Versiunea electrică a decapotabilei italiene dispune de 762 CP.

După lansarea lui GranCabrio, decapotabila bazată pe noua generație a modelului GranTurismo, Maserati prezintă cea mai puternică versiune a acesteia. Maserati GranCabrio Folgore folosește un sistem de propulsie complet electric, care dezvoltă 760 CP (830 CP în modul MaxBoost) și 1.350 Nm cuplu maxim.

Maserati GranCabrio primește cel mai puternic propulsor de până acum, călcând pe urmele electricului GranTurismo Folgore. Grație celor 3 motoare electrice (2 pe puntea spate și 1 pe puntea față), mașina dispune de până la 830 CP în modul MaxBoost. Cu toate resursele descătușate, mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,8 secunde, iar viteza maximă este 290 km/h.

Întregul sistem de propulsie este alimentat de o baterie de 92,5 kWh, iar Maserati comunică o autonomie maximă de 447 de kilometri. Bateria poate fi încărcată de la 20% la 80% în 18 minute, grație arhitecturii pe 800V de care mașina dispune.

Maserati GranCabrio Folgore arată aproape identic cu omologii termici

Maserati GranCabrio Folgore arată aproape la fel cu versiunile ce folosesc motoare termice. Mașina păstrează aceeași siluetă sportivă, marcată în acest caz de lipsa plafonului metalic, dat fiind faptul că avem de-a face cu o decapotabilă cu plafon textil. Cele mai mari diferențe între versiunea electrică și cele echipate cu motoare termice sunt reprezentate de jantele cu design special și de vopseaua specială Liquid Rose Gold. În plus, gurile de evacuare lipsesc, evident.

La interior, GranCabrio Fologore beneficiază de noi culori pentru tapițerie. Versiunea electrică primește scaune ce folosesc piele albă în combinație cu o nouă nuanță de albastru, pentru un aspect special. Întocmai ca exteriorul, cabina versiunii electrice este identică cu cea regăsită pe GranCabrio echipat cu motoare pe benzină.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide