Mașina Poliției, surprinsă în timp ce trece pe roșu fără a avea în funcțiune semnalele luminoase și sonore

Autor: ProMotor 25 mart. 2021 Știri auto

S-a întâmplat pe strada Barbu Văcărescu din București. O mașină de Poliție a fost surprinsă în timp ce trece pe roșu într-o intersecție circulată, fără a avea în funcțiune semnalele luminoase și sonore. Ulterior autospeciala depășește o coloană de mașini.

Imaginile au fost postate pe grupul de unul dintre membrii grupului de Facebook Trafic Tube. În clipul video se vede o Dacia Logan de Poliție, care nu pare să fie în misiune. Mașina se deplasează fără semnalele luminoase și acustice pornite.

La un moment dat, autospeciala polițiștilor trece pe roșu, la semaforul de la intersecția străzii Barbu Văcărescu cu strada Gheorghe Tițeica. Apoi, polițiștii își continuă drumul și depășesc o coloană de mașini care se formase la intersecția cu strada Fabrica de Glucoză.

Imaginile au devenit în scurt timp virale, iar cei care le-au văzut au taxat gestul polițiștilor față de regulamentul rutier, scrie Adevărul.ro.

„Frumos și elegant. Ne mai mirăm de ce a ajuns Bucureștiul o junglă”, a comentat cineva. „Unii merită dați afară din poliție și să aibă și permisul anulat câțiva ani”, a  scris altcineva, iar un alt internaut l-a ironizat pe șoferul aflat la volan: „O fi daltonist.”

Intră în GALERIA FOTO

Mașina Poliției, surprinsă în timp ce trece pe roșu - VIDEO

Ce spune regulamentul despre autospecialele aflate în misiune

Legea spune că, pentru a avea prioritate de trecere, autovehiculele Poliției, atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență, trebuie să aibă în funcțiune semnalele luminoase și sonore.

Legea mai precizează că, la intrarea în intersecțiile unde lumina roșie a semaforului este în funcțiune ori indicatoarele obligă la acordarea priorității de trecere, șoferii autovehiculelor aflate în misiuni cu caracter de urgență trebuie să reducă viteza și să circule cu atenție sporită pentru evitarea producerii unor accidente de circulație, în caz contrar urmând să răspundă potrivit legii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Marc Ciulei / Facebook



Comentarii
Inchide