Ce mașini electrice lansează Renault în următorii ani?

Autor: Elena Luchian 01 iul. 2021 Știri auto

Renault calcă pedala de accelerație în direcția electrificării. Francezii au un obiectiv îndrăzneț. Vor ca până în 2025 să aibă gama cea mai puțin poluantă de pe piața europeană. Ce mașini electrice vor lansa în următorii ani?

GALERIE FOTO

Pentru a-și atinge obiectivul, Renault vizează ca 65% dintre unitățile comercializate să fie electrice și electrificate până în 2025. Procentul urmează să ajungă la 90% în 2030.

Constructorul din Hexagon confirmă parteneriatul cu Envision AESC în vederea construirii unei uzine gigant pentru producția de baterii electrice de ultimă generație la Douai, în Franța. Producția va demara acolo în anul 2024.

Renault a bătut palma și cu Verkor, o companie alături de care va dezvolta, în viitorul apropiat, o baterie ultra-performantă.

În vederea reducerii costurilor, Renault are ca obiectiv standardizarea bateriilor pentru toate modelele sale electrice până în 2030.

Renault promite zece mașini electrice noi

Francezii vor să producă 10 mașini electrice noi până în 2030. Șapte dintre ele vor purta logo-ul Renault. Pe listă se află și MeganE. Acesta este programat să-și facă apariția în segmentul C anul viitor.

Modelele electrice din segmentele C și D vor avea la bază platforma CMF-EV, care permite integrarea unui pachet de baterii performant. Acest lucru presupune dezvoltarea unor mașini cu autonomie de până la 580 de kilometri.

CMF-BEV va fi platforma rezervată modelelor electrice de segment B, cu autonomii de până la 400 de kilometri.

„Vom proiecta zece noi modele electrice și vom fabrica până la un milion de vehicule electrice până în 2030, de la modele urbane până la automobile sportive. Viitorul R5 va ilustra, cu designul său emblematic, tușa de popularitate pe care Renault dorește să o aducă vehiculelor electrice”, a declarat Luca de Meo. Cifrele înaintate de CEO-ul Renault Group fac referire la modelele produse în cadrul Alianței.

Renault 5 va veni la pachet cu un cost cu 33% mai mic față de ZOE. În gama de modele cu emisii zero va intra și Renault 4ever. Acesta avea un design inspirat de vechiul Renault 4.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide