Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV a obținut punctaj maxim la testele Euro NCAP

Autor: Ionuț Vîlciu 09 mart. 2023 Știri auto

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV a primit punctaj maxim la testele de siguranță Euro NCAP. Modelul hibrid reușește să obțină cinci stele.

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV plug-in hibrid a primit un punctaj maxim de cinci stele din partea Euro NCAP. Rezultatele bune ale modelului MX-30 e-Skyactiv EV electric testat în 2020 se aplică acum în mod oficial și noului model hibrid plug-in.

Ambele modele MX-30 au obținut rezultate impresionante la toate cele patru categorii de testare de siguranță Euro NCAP: 91% la pasageri adulți, 87% la pasageri copii, 68% la pietoni și 73% pentru sisteme de asistență de siguranță. Mai mult, cele două variante au obținut punctaj maxim la testele de impact lateral și la cele de impact frontal și lateral realizate pentru a verifica siguranța copiilor cu vârsta de 6 și 10 ani.

Mazda MX-30 rămâne o mașină sigură

MX-30 a fost primul model Mazda care a obținut un punctaj maxim de cinci stele în conformitate cu clasificările acordate Euro NCAP 2020 privind rezistența la impact, cu un accent mai mare asupra siguranței pasagerilor, protecției de după impact și a tehnologiei avansate de asistență a șoferului. Aceste rezultate bune se datorează unei structuri de impact rezistente, dar și a sistemelor moderne de siguranță.

Noua versiune hibridă plug-in de la Mazda oferă noi posibilități de utilizare a unui vehicul electric pe bază de baterie. E-Skyactiv R-EV are o baterie de 17,8 kWh și o autonomie exclusiv electrică de 85 km. Utilizând arhitectura unui motor rotativ, noul motor pe benzină de 830 cm³ cu un singur rotor ce acționează ca un generator permite parcurgerea călătoriilor pe distanțe mai lungi. Roțile și motorul rotativ nu sunt conectate mecanic, astfel că unitatea rotativă acționează exact ca un generator, asigurându-se că MX-30 e-Skyactiv R-EV se deplasează întotdeauna pe baza unui motor electric, prin urmare nu motorul rotativ pune în mișcare mașina, ci energia produsă de acesta, care este transmisă apoi către baterie și motorul electric.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide