Mazda prezintă noua Mazda2 Hybrid. Start de la 22.190 de euro în România

Autor: Ionuț Vîlciu 18 mart. 2024 Știri auto

Mazda2 Hybrid a primit un facelift estetic, iar listele de comenzi au fost deja deschise pentru România. Prețurile pornesc de la 22.190 de euro.

Mazda și Toyota au încheiat un parteneriat de lungă durată încă din 2015, iar Mazda2 Hybrid este rezultatul acestei colaborări de lungă durată între Mazda Motor Corporation și Toyota Motor Corporation. Acum, modelul care a adus tehnologia sistemului de propulsie hibrid autonom în gama Mazda a primit un facelift.

Mazda2 Hybrid este un model eminamente urban, cu proporții compacte, ideale pentru manevrabilitatea pe străzi înguste. Mașina măsoară doar 3,94 metri în lungime și 1,74 metri lățime, ceea ce o ajută să fie ușor de manevrat și parcat în oraș.

Facelift-ul aduce pentru sora Toyotei Yaris o bară de protecție nouă, ce include și o grilă restilizată. Profilul mașinii este identic cu cel al Toyotei Yaris, pe care este și bazată. Partea din spate a fost actualizată cu un eleron în culoarea caroseriei, un element care diferențiază Mazda2 de Toyota Yaris.

Mazda2 facelift este disponibilă și în România

Mazda2 folosește același propulsor full-hybrid cu Toyota Yaris. Astfel, avem de-a face cu un motor de 1,5 litri, pe benzină, care produce 92 CP. Acesta este conectat cu un motor electric, pentru o putere totală de 116 CP. Astfel, mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în 9,7 secunde și poate atinge o viteză maximă de 175 km/h.

Mazda declară un consum de combustibil combinat de 4,2-3,8 l/100 km conform WLTP și emisii de CO2 cuprinse între 97-87 g/km. Mazda va grăbi, în continuare, electrificarea gamei sale de modele sub umbrela abordării multisoluție. Până în 2030, compania va oferi o gamă completă de vehicule electrice pentru cele mai importante segmente din Europa. În cele din urmă, Mazda își propune să atingă neutralitatea emisiilor de carbon în toate operațiunile sale până în 2050.

Producția modelului hibrid Mazda actualizat pentru piața europeană a început la 15 ianuarie 2024 în Onnaing, Franța. Prețul de pornire în România este de 22.190 de euro, iar primele vehicule au ajuns deja pe toate piețele din Europa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide