Mercedes-AMG GT2 este o mașină cu 707 CP pentru pasionații de curse pe circuit

Autor: Andreea Ditcov 09 dec. 2022 MASINI NOI

Cea mai puternică mașină ieșită din uzina Affalterbach, Mercedes-AMG GT2, vine în continuarea modelelor GT3 și GT4 care există deja pe piață în linia exclusivă Black Series.

Cu un motor V8 twin-turbo de 4,0 litri, propulsia mașinii poate dezvolta o putere de 707 cai. Unele teste au arătat că motorul V8 în patru cilindri poate ajunge, de fapt, la 770 de cai putere.

Concurența sa este viitorul Maserati MC20 GT2, însă cea mai recentă mașină de curse de la Mercedes-AMG nu se lasă mai prejos, fiind capabilă de un cuplu de 800 Nm, scrie motor1.com. V8-ul robust funcționează cu o transmisie secvențială cu șase trepte, cu un diferențial autoblocant reglabil și padele de schimbare pe volan.

Mașina cântărește mai puțin de 1.400 de kilograme datorită fibrei de carbon

Folosirea fibrei de carbon pentru celula de siguranță a șoferului și rezervorul de combustibil cu o capacitate de 120 de litri, precum și pentru capotă și alte componente, a menținut greutatea la mai puțin de 1.400 de kilograme, aici fiind inclus și sistemul de climatizare. AMG GT2 circulă pe roți forjate de 18 inch cu anvelope ce măsoară 325/660 în față și 325/705-18 în spate și folosește tehnologia de siguranță adaptată de la GT3 și GT4.

AMG a dezvoltat GT Coupe fără spațiu dedicat pentru plăcuțele de înmatriculare cu o suspensie din aluminiu cu braț dublu față și spate, împreună cu bare antiruliu și amortizoare care pot fi reglate.

Înainte de a fi pusă în vânzare în cursul anului 2023, mașina de curse va fi supusă unor teste în următoarele săptămâni. Mai multe evaluări vor fi efectuate anul viitor în cadrul sezonului GT2 European Series. Pe lângă participarea la curse, AMG intenționează să organizeze și un test de anduranță.

Din aceeași gamă, Mercedes-AMG GT Black Series, prezent în cadrul Colecției Țiriac, a stabilit recent performanță de 6:43,616 minute pe circuitul de la Nurburgring, surclasând cu peste o secundă titularul recordului anterior – Lamborghini Aventador SVJ.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide