Mercedes-AMG SL 63 primește o ediție specială inspirată dintr-un monopost de Formula 1

Autor: Adrian Somai 13 ian. 2023 Știri auto

Mercedes-AMG SL 63 primește în debutul acestui an o ediție specială Motorsport Collectors Edition, inspirată de monopostul de Formula 1 al constructorului german din sezonul 2021. Bineînțeles, este vorba despre un model de colecție, urmând să fie realizat într-o ediție limitată de numai 100 de exemplare.

Sezonul 2022 poate că nu a fost cel mai fericit pentru cei de la Mercedes-Benz în Formula 1, însă, cu toate astea, constructorul german s-a bucurat de glorie de-a lungul anilor în această competiție. Tocmai din acest motiv, germanii au decis acum să sărbătorească succesul din cea mai importantă competiție de motorsport printr-o ediție specială dedicată modelului Mercedes-AMG SL 63.

La exterior, Mercedes-AMG SL 63 Motorsport Collectors Edition arată foarte bine și are puterea de a atrage toate privirile. Germanii au folosit o nuanță exterioară care face tranziția de la gri la negru. În plus, observăm o serie de accente în culoarea verde care dau un plus de contrast. De asemenea, mai remarcăm în partea din spate și grafica pe care o știm deja de la monopostul W12.

La nivel tehnic, potrivit Motor1, lucrurile au rămas la fel, ceea ce înseamnă că vorbim despre un motor V8 de 4.0 litri, capabil să livreze 585 de cai putere și un cuplu maxim de 800 Nm. În aceste condiții, sprintul de la 0 la 100 km/h poate fi realizat în 3.6 secunde.

Pachete AMG și multe dotări premium la interior

Germanii oferă încă din standard pentru modelul Mercedes-AMG SL 63 Motorsport Collectors Edition pachetele AMG Aerodynamic, AMG Night și AMG Night II. Așadar, avem o serie întreagă de elemente aerodinamice suplimentare și mai multe ornamente exterioare de culoare neagră. De asemenea, modelul este echipat cu un set de jante cu dimensiuni de 21 de inci și cu un plafon din material textil, de culoare neagră.

La nivelul habitaclului regăsim un set de scaune AMG Performance, îmbrăcate în piele Nappa, care pot avea cusături galbene sau roșii. Evident, emblema AMG poate fi observată la nivelul tetierelor. La o privire mai atentă mai remarcăm mai multe ornamente din fibră de carbon, un sistem audio Burmester, un Head-Up-Display și un sistem de telemetrie AMG Track Pace.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide