Mercedes-Benz Vision EQXX a atins un nou record de eficiență. Mașina a parcurs peste 1.000 km cu o singură încărcare

Autor: Ionuț Vîlciu 23 mart. 2024 Știri auto

Mercedes-Benz anunță că Vision EQXX a parcurs peste 1.000 de kilometri cu o singură încărcare, prin deșert. Astfel, compania doboară un nou record în Orientul Mijlociu.

Mercedes-Benz a organizat cea de-a treia călătorie amplă pentru Vision EQXX, arătând că nici măcar căldura deșertului arab nu este un obstacol în calea eficienței energetice de care este capabil acest vehicul.

De-a lungul rutei alese de Mercedes-Benz, care a cuprins atât mediul urban cât și deșertul deschis, vehiculul de testare a furnizat un consum de energie electrică de 7,4 kWh/100 km. Acest lucru echivalează un consum de 0,9 l/100 km pentru un vehicul pe benzină. La temperaturi ambientale de până la 34 de grade Celsius, Vision EQXX și-a depășit cu o marjă considerabilă cel mai bun rezultat anterior.

Un nou record de eficiență pentru Mercedes-Benz Vision EQXX

Punctul de plecare pentru testul efectuat în Peninsula Arabică a fost Centrul Mercedes-Benz din Riad, Arabia Saudită. Destinația a fost Mercedes-Benz Brand Center din Dubai, Emiratele Arabe Unite. Traseul de 1.010 km a fost finalizat într-un timp total de condus de 14 ore și 42 de minute. După ce a părăsit Riyadh, la ora 04:15 . cu bateria plină, Vision EQXX mai avea 309 kilometri de autonomie rămase când a sosit în Dubai, 19:57. Traseul a constat în secțiuni urbane și suburbane în Riad și Dubai, cu trafic intens, precum și secțiuni lungi de autostradă prin deșertul deschis.

Vision EQXX și-a dovedit în alte două ocazii capacitatea de a acoperi mai bine de 1.000 de kilometri cu o singură încărcare. Scopul celui de-al treia test a fost de a maximiza eficiența în toate zonele și de a examina performanța sistemului în condiții extreme de deșert. Soarele arzător al deșertului le-a oferit inginerilor oportunitatea de a examina îndeaproape performanța acoperișului solar de pe Vision EQXX. Cele 117 celule solare sunt folosite pentru a alimenta multe dintre accesorii, reducând consumul de energie al sistemului de înaltă tensiune și îmbunătățind în eficiența generală. Pe drumul către Dubai, sistemul a încărcat 1,8 kWh de energie solară, adăugând circa 24 km de autonomie.

Mercedes-Benz EQXX este echipat cu o baterie de 100 kWh, care alimentează un singur motor electric ce dezvoltă 245 CP. Mașina cântărește 1.755 de kilograme și are un coeficient aerodinamic foarte bun, de doar 0,17 Cd.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide