Noutățile Mercedes-Benz la CES 2023. Vision EQXX a fost atracția evenimentului

Autor: Marius Vișan 17 ian. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz a participat în Las Vegas la cel mai important eveniment tehnologic din lume, CES Consumer Electronics Show, pentru a prezenta mai multe actualizări și inovații destinate îmbunătățirii experienței utilizatorilor.

Producătorul auto a anunțat planurile de a lansa o rețea globală de încărcare de mare putere, marca Mercedes-Benz. Lansarea începe în acest an în America de Nord, în parteneriat cu MN8 Energy și ChargePoint. Mercedes-Benz a dezvăluit, de asemenea, o serie de alte inovații și colaborări care economisesc timp, și ușurează viața clienților atât la volan, dar nu numai.

Rețeaua de încărcare de mare putere Mercedes-Benz

Rețeaua din America de Nord este programată să fie finalizată până în 2027, când peste 400 de hub-uri și 2.500 de încărcătoare de mare putere vor acoperi continentul. Distribuite convenabil la intervale regulate în apropierea autostrăzilor, a intersecțiilor majore și a zonelor metropolitane, hub-urile vor oferi o experiență de încărcare durabilă și fiabilă. Potrivit spuselor CTO-ului Markus Schäfer, va urma lansarea în Europa, China și alte piețe principale.

VISION EQXX, cel mai eficient Mercedes-Benz construit vreodată, prezent la CES

Vizitatorii de la CES 2023 au putut vedea îndeaproape un model în mărime naturală al VISION EQXX și au aflat mai multe despre acest autovehicul deosebit pentru cercetare. În 2022, Vision EQXX a parcurs mai multe curse de peste 1.200 km cu o singură încărcare a bateriei. Vara trecută a ținut prima pagină a ziarelor cu un consum mediu de energie de 8,3 kilowați/oră la 100 de kilometri din Stuttgart, Germania, până în Silverstone, Marea Britanie.

Funcția de schimbare automată a benzii de rulare (ALC) vine pe piața nord-americană

Mercedes-Benz a anunțat, de asemenea, noua funcție de schimbare automată a benzii de rulare (ALC) a companiei, care va ajunge pe piața nord-americană în acest an. ALC permite mașinii să inițieze automat schimbarea benzii de rulare și să depășească vehiculele mai lente, când este activat controlul de croazieră.

Sistemul reprezintă o etapă de extindere a funcției de conducere parțial automatizată Mercedes-Benz SAE Nivelul 2, astfel încât șoferul rămâne responsabil în permanență. Nivelul SAE 3 :funcția de conducere automată va ajunge în Nevada și California în 2023

Despre DRIVE PILOT și parteneriate cu Apple Music și UMG

În mai 2022, Mercedes-Benz a devenit primul producător auto din lume cu o certificare valabilă la nivel internațional pentru conducerea automată condiționată, pentru autovehiculele de serie. Pe tronsoanele de autostradă adecvate și acolo unde densitatea traficului este ridicată, DRIVE PILOT poate prelua șofatul, inițial până la viteza permisă de lege de 60 km/h. DMV Nevada a aprobat cererea și pregătește acum certificatul de conformitate. Astfel, Mercedes-Benz va fi primul producător de echipamente originale care va oferi un sistem de nivel 3 în SUA, și posibil în curând și în California.

Parteneriate cu Apple Music și UMG pentru cea mai bună experiență sonoră cu Dolby Atmos Colaborările cu Apple Music, Universal Music Group (UMG) și Dolby Laboratories, Inc. aduc inovații revoluționare în domeniul sunetului în autovehiculele Mercedes-Benz. Mercedes-Benz este acum primul dispozitiv non-Apple care oferă în mod nativ Spatial Audio cu Dolby Atmos by Apple Music. Cu acest nou standard audio, Universal Music Group, cea mai mare casă de discuri din lume, le permite artiștilor săi să își bazeze procesul de aprobare a melodiilor pe modul în care sună mixajul final într-un Mercedes-Benz și introduce sigiliul „Aprobat într-un Mercedes-Benz” ca standard de aur al sunetului. Sistemul audio Dolby Atmos este integrat în sistemele audio opționale Burmester® high-end 4D și 3D de înaltă calitate cu cea mai recentă generație MBUX.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide