Minune la DRPCIV: Taxa de permis poate fi plătită online, direct pe site-ul instituției

Autor: George Cristea 09 dec. 2020 Știri auto

O adevărată minune s-a întâmplat astăzi la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Taxa de permis poate fi plătită de acum online, direct pe site-ul instituției. În plus, cei care vor alege această modalitate de plată mai au un avantaj deloc de neglijat.

Intră în Galeria FOTO

DRPCIV a anunțat recent că nu va mai permite plata la ghișeu a taxelor pentru eliberarea permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare și a numerelor provizorii. Ulterior, instituția a anunțat mai multe metoda prin care șoferii (sau viitorii șoferi) pot achita aceste taxe. De astăzi, o nouă metodă de plată a devenit operațională, iar aceasta este de departe cea mai convenabilă și comodă.

Cei care trebuie să achite taxa pentru eliberarea unui permis de conducere, a unui certificat de înmatriculare sau a unei autorizații de circulație provizorie pot face acest lucru chiar de pe site-ul DRPCIV, în același timp cu programarea la ghișeu. Tot ce au de făcut este să acceseze secțiunea de plăți din mediul „Servicii Online” pentru a achita cu cardul contravaloarea actelor solicitate. Cei care aleg această metodă de plată nu trebuie să mai introducă valoarea taxei (aceasta este prestabilită) și nici nu trebuie să mai prezinte chitanța la ghișeu (aceasta este înregistrată automat în sistem).

Taxa de permis online: Ce trebui să faci, pas cu pas

Formularul de plată pe care trebuie s-l completezi pe site-ul DRPCIV presupune introducerea informațiilor personale – nume, prenume, adresă de email și cod numeric personal. Suma de plată este precompletată în funcție de serviciul selectat (taxă permis, certificat de înmatriculare sau autorizație de circulație). După completarea formularului, ești redirecționat către portalul Ghișeul.ro, care asigură procesarea efectivă a plății.

În afară de plata pe site-ul DRPCIV, cei care au de achitat taxa de permis sau alte taxe asemănătoare o pot face prin virament în contul RO94RNCB0082000367331018, beneficiar: Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, accesând portalul Ghișeul.ro, de la POS-uri instalate de către RA-APPS la sediile serviciilor publice emitente sau prin mandat poștal.

Dacă ai greșit plata, nu trebuie să îți faci probleme: poți recupera banii plătiți după completarea unei cereri în acest sens. Iar dacă trebuie să faci și fișa medicală pentru permis, am publicat lista tuturor unităților medicale autorizate să ofere acest serviciu în fiecare județ al țării.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide