Permisul auto: Lista completă a unităților unde poți face fișa medicală

Autor: George Cristea 18 nov. 2020 Știri auto

Ministerul Sănătății a publicat lista unităților sanitare unde poți face fișa medicală pentru obținerea și preschimbarea permisului de conducere.

Intră în Galeria FOTO

Lista publicată pe site-ul Ministerului Sănătății cuprinde 691 de unități medicale din întreaga țară. Nu toate aceste unități sunt autorizate să efectueze toate controalele necesare completării fișei medicale, astfel că o consulare a documentului este obligatorie înainte de a te programa la controlul medical.

Examinările medicale prevăzute de lege pentru obținerea și preschimbarea la termen a permisului de conducere sunt cele de medicină internă, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie și ortopedie-traumatologie. Toate aceste examinări trebuie să se încheie cu mențiunea „apt conducere autovehicule” pentru ca șoferul să poată obține sau înnoi permisul de conducere.

Trebuie precizat că fișa medicală este necesară doar pentru schimbarea unui permis expirat cu unul cu o nouă valabilitate și arată abilitatea unei persoane de a conduce un autovehicul, din punct de vedere medical și psihologic. Fișa medicală nu este necesară în cazul în care permisul de conducere a fost furat, deteriorat, pierdut sau titularul și-a schimbat numele.

Lista unităților medicale autorizate să elibereze fișa medicală. Când nu ai nevoie de așa ceva

Potrivit Legii 55/2020, pe durata stării de alertă, dar și pe o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări, valabilitatea se păstrează în cazul permiselor de conducere expirate în această perioadă. De asemenea, și autorizația de circulație provizorie își prelungește valabilitatea, cu condiția existenței unei polițe RCA valabile pentru mașina înscrisă în document.

Ținând cont de faptul că starea de alertă a fost prelungită până spre jumătatea lunii decembrie, valabilitatea documentelor expirate în această perioadă se va menține până, cel puțin, spre mijlocul lunii martie 2021.

Indiferent dacă dorești obținerea unui permis de conducere nou sau să preschimbi documentul existent, va trebui să ții cont de faptul că taxa pentru permisul auto nu se mai poate plăti la ghișeu. Pentru plata acestei taxe, solicitanții pot plăti „exclusiv prin virament bancar în CONT BCR: RO94RNCB0082000367331018, beneficiar: Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”. Mijloacele de plată acceptate sunt: virament, mijloace de plată online, Sistemul național electronic de plată online (S.N.E.P) – ghișeul.ro, POS-uri instalate de către RA-APPS la sediile serviciilor publice emitente – în curs de operaționalizare, mandat poștal, alte mijloace de plată prevăzute de lege.

sursa: Avocatnet.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide