Miodrag Belodedici, prins băut la volan. Poliția a dispus o sancțiune drastică

Autor: Radu Țuțulan 27 mai 2024 Știri auto
Miodrag Belodedici, prins băut la volan. Poliția a dispus o sancțiune drastică

Miodrag Belodedici, fost mare jucător de fotbal al României, a fost prins băut la volan, iar poliția rutieră a dispus o sancțiune drastică.

Fostul internațional, Miodrag Belodedici, a fost prins la volan sub influența băuturilor alcoolice .

Polițiștii l-au testat pozitiv chiar în noaptea în care „Generația de aur” s-a reunit pentru meciul de adio.

Miodrag Belodedici, prins băut la volan

Miodrag Belodedici a fost una dintre legendele României prezente la meciul de adio al Generației de Aur, disputat pe Arena Națională din București în fața a peste 50.000 de spectatori.

A fost un prilej de sărbătoare pentru public, dar și pentru componenții Generației de Aur, care au făcut spectacol pentru fanii prezenți.

Imediat după meci, Miodrag Belodedici a fost oprit de un filtru de poliție și acesta a rămas fără permis de conducere.

Da, într-adevăr, după acea sărbătoare de pe Arena Națională, am fost oprit de poliție și am rămas fără permis de conducere”, a confirmat acesta pentru HotNews.ro.

Ce alcoolemie avea Belodedici

La câteva ore după apariția informației, fotbalistul a povestit, pe scurt, ce s-a întâmplat.

Am băut două șprițuri cu băieții. După ce am fost oprit de Poliție, m-au pus să suflu și am ieșit cu alcoolemie 0,08. Îți dai seama ce beat eram eu? Sigur, e contravenție… Am fost dus la Poliție, m-au ținut două ore acolo, mi-au scos sânge… Le-am spus că nu sunt beat, că pot sta și într-un picior. Și mi-au luat carnetul pentru 90 de zile”, a mai spus fostul internațional.

Care e limita de alcoolemie în România

Ordonanță de Urgență 195/2002 stabilește limitele de alcool pur în aerul expirat și concentrația acestuia în sânge. De asemenea, prevede sancțiunile pe care le poate aplica polițistul celui care a comis abaterea.

Astfel, pentru o concentrație cuprinsă între 0.01 și 0.40 mg/l alcool în aerul expirat, conducătorul auto va fi amendat contravențional.

Totodată, se va suspenda permisul de conducere pentru 90 de zile și va primi între 1.485 lei și 3.300 de lei amendă contravențională.

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge (peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat) se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani”, stabilește ART 87 din Ordonanța de Urgență 195/2002.

Așadar, o concentrație alcoolică de peste 0.40 mg/l în aerul expirat atrage după sine nu doar suspendarea permisului și amendă, ci și întocmirea unui dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide