Modelele de serie BMW vor prelua detalii de pe XM Concept

Autor: Mihai Morcovescu 10 dec. 2021 Știri auto

Oficialii BMW au anunțat că viitoarele modele de serie vor prelua anumite detalii estetice de pe conceptul hibrid XM. Printre acestea se va regăsi și grila radiatorului iluminată cu LED.

Prezentat la începutul lunii decembrie, XM Concept prefigurează un SUV de serie, care își va face debutul oficial de piață în 2022. Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții bavarezi, acesta va fi vârful de gamă BMW și, totodată, cea mai puternică mașină produsă vreodată de constructorul german.

Grila iluminată va intra în producția de serie

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Viitorul SUV de la BMW va fi poziționat în partea superioară a gamei, deasupra actualelor X5 M și X6 M. Modelul va primi un sistem de propulsie plug-in hybrid, care va fi format dintr-un V8 bi-turbo și un motor electric. Împreună, cele două unități vor dezvolta o putere maximă de 750 CP și 1.000 Nm de cuplu.

Versiunea de serie va prelua mai multe detalii de design de pe conceptul XM. De asemenea, o serie de elemente estetice se vor regăsi și pe alte viitoare modele din portofoliul BMW, inclusiv grila iluminată, iar acest lucru a stârnit nemulțumire în rândul unor clienți.

„Definim elemente noi și materiale noi care ar putea fi folosite, să zicem pe noul M5 sau pe alte modele de ultimă generație”, a declarat șeful diviziei BMW M, Frank van Meel pentru revista Driving. „Cu siguranță vom vedea din ce în ce mai multe grile iluminate pe noile modele, precum și farurile ascunse în spatele sticlei întunecate. Este ceva ce ne dorim să păstrăm pe versiunea de serie și, de asemenea, este ceva care definește noul limbaj al luxului nu doar pentru versiunile M, ci și pentru BMW”, a mai adăugat van Meel.

Motor de 780CP și 1.000 Nm de cuplu

Șeful diviziei BMW M a mai precizat că prototipul XM a fost construit la solicitarea clienților. Aceștia doresc un SUV similar ca performanțe cu Lamborghini Urus și Mercedes-AMG G63.

În timp ce designul lui BMW XM Concept a stârnit multe controverse, în schimb, grupul motopropulsor va face din modelul de serie un vehicul extraordinar. producătorul german nu a dezvăluit specificațiile tehnice, viitorul SUV va primi un motor V8 bi-turbo pe benzină.

Acesta va lucra în combinație cu o unitate electrică, iar împreună vor dezvolta 750 CP și 1.000 Nm de cuplu. Astfel, SUV-ul de la BMW va avea cu 100 de „cai” mai mult decât Urus și va deveni cea mai scumpă mașină BMW M.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide