Motivul pentru care noile borne kilometrice din plastic sunt vandalizate

Autor: Promotor 27 oct. 2022 Știri auto
Motivul pentru care noile borne kilometrice din plastic sunt vandalizate

Noile borne kilometrice din plastic, montate pe drumurile naționale din județul Gorj și din toată Oltenia, sunt vandalizate la scurt timp după ce sunt amplasate, astfel că este nevoie de refacerea lor, informează Adevarul.ro.

Foliile reflectorizante de pe noile borne sunt decojite, iar materialul reflectorizant este folosit pentru semnalizare căruțelor sau bicicletelor: „Mai nou se jupoaie indicatoarele și bornele kilometrice. De ce? Ori se distrează, ori le pun pe biciclete sau căruțe“, a spus Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova.

Bornele vechi din beton sunt înlocuite cu altele din plastic, deoarece reprezentau și un risc de producere de evenimente rutiere. DRDP Craiova trebuie să aloce fondurile necesare pentru repararea celor care au fost vandalizate.

Sursă foto: Adevarul.ro

„Au fost schimbate bornele din beton, deoarece în fiecare an trebuiau vopsite și reprezenta un risc de producere de evenimente rutiere în cazul unui impact. Sunt înlocuite cu bornele roșii din plastic pe care lipite folie reflectorizante. Au început să le jupoaie. Vor putea fi observate borne jupuite. Noi trebuie să venim acum și să vedem ce bornă a fost vandalizată, pentru a înlocui folia respectivă“, a menționat Cristi Tudor.

El a precizat că toate aceste costuri suplimentare sunt suportate, până la urmă, tot de șoferi, din taxele pe care le achită.

Semnalizatoarele tip „Ochi de pisică“, furate de pe Transalpina

Semnalizatoarele denumite „ochii de pisică“ se fură în continuare de pe drumurile naționale din Gorj. Recordul la fost pe Transalpina, unde aceste indicatoare nu au rezistat nici măcar o noapte.

„Am pus în zona Rânca «ochi de pisică» pe Transalpina, astăzi și a doua zi nu au mai fost. Probabil că au coborât și li s-au părut interesanți. Atunci a fost recordul la furat. Legea pedepsește astfel de fapte mult mai grav decât un furt obișnuit, pentru că este vorba de un atentat la siguranța circulației, dar noi nu suntem polițiști“, a mai precizat Cristi Tudor pentru sursa citată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Adevarul.ro



Comentarii
Inchide