Motocicleta futuristă proiectată de Segway. Apex H2 este alimentată cu hidrogen – FOTO

Autor: Marius Vișan 08 apr. 2021 Știri auto

Compania Segway este cunoscută pentru construcția de biciclete electrice cu o formă neobișnuită. Este vorba de acel dispozitiv de mobilitate sub forma unei biciclete speciale electrice cu auto-echilibru.

Însă cel mai recent produs Segway este cu siguranță mai interesant, deoarece este o motocicletă futuristă cunoscută sub numele de Apex H2.

Apex H2 va fi alimentată cu hidrogen. Arătând ca un obiect desprins dintr-un film SF, Apex H2 este o motocicletă elegantă, care are un parbriz minimalist, un far subțire și roți mari care par să leviteze.

Alte detalii notabile includ caroseria simplificată pentru a face loc unui compartiment care stochează rezervoare cu hidrogen schimbabile. Acestea din urmă sunt utilizate pentru a produce electricitate pentru motorul electric.

Motocicleta Segway Apex H2 va fi alimentată cu hidrogen

Nu se știu foarte multe detalii despre propulsie, dar compania susține că motocicleta va produce o putere de 60 kW / 82 de CP. Acest lucru îi va permite lui Apex H2 să accelereze de la 0 la 100 km / h în mai puțin de patru secunde și să aibă o viteză maximă de 150 km / h.

Site-ul Carscoop.com menționează că motocicleta ar putea fi lansată în anul 2023. Segway listează chiar și un preț de pornire de 9.014 de euro, ceea ce nu sună prea rău.

Cu toate acestea, este ciudat că Segway ar folosi un sistem de propulsie cu hidrogen, deoarece acesta ar adăuga o mai mare greutate motocicletei. De asemenea, merită menționat faptul că stațiile de alimentare cu hidrogen sunt destul de rare.

Intră în GALERIA FOTO

Sursă foto: carscoops.com

Despre dispozitivul Segway cu auto-echilibru

Segway PT este prescurtarea de la expresia engleză Segway Personal Transporter, care este numele unei biciclete speciale electrice cu auto-echilibru, inventată de inginerul american Dean Kamen. Este produsă de compania Segway Inc. din statul american New Hampshire. Inițial vehiculul se numea Segway HT, de la Segway Human Transporter.

Segway este constituit dintr-o mică platformă joasă pe care te urci, având în dreapta și în stânga câte o roată de mărime mijlocie, și în mijloc un ghidon (tijă) subțire și înalt ca de trotinetă, cu mânere. Segway este ținut în picioare în echilibru static sau dinamic de către un computer și motoare electrice plasate discret sub platformă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide