Nokian lansează anvelopele inteligente

Autor: Marius Vişan acum 2 luni Știri

Nokian Tyres face următorul pas către un management digitalizat al anvelopelor. Nokian Tyres Intuitu dotează anvelopele inteligente cu o aplicaţie mobilă care înregistrează anumite date, informând constant şoferul cu privire la informaţii legate de presiunea şi temperatura anvelopelor.

Iniţial, sistemul va fi disponibil pentru anvelopele destinate companiilor agricole şi autorităţilor contractante. Apoi compania îşi propune să dezvolte acest sistem pentru întreaga serie de anvelope destinate uzului comercial.

Tehnologiile IoT (Internet of Things) se bazează pe senzori mici, independenţi, care consumă puţină energie şi care împreună pot crea o reţea. Ulterior, această reţea transmite utilizatorului date de identificare senzoriale, care pot fi înregistrate în cloud.

Nokian Tyres Intuitu se bazează pe senzori IoT instalaţi în interiorul anvelopelor. Prima versiune a acestor senzori va transmite date legate de presiunea şi temperatura anvelopelor, care vor fi stocate în aplicaţia mobilă. Sistemul nu necesită nicio modificare a vehiculului în sine, ci doar un set de anvelope dotate cu senzori şi un dispozitiv mobil.

Citeşte şi

Nokian a lansat în Austria noile anvelope SUV Powerproof şi SUV Wetproof

BMW Concept 4, una dintre cele mai spectaculoase apariţii de la Salonul Auto de la Frankfurt 2019 – GALERIE FOTO

Maşină de lux parcată neregulamentar a fost ridicată de poliţişti: „Dacă l-au zgâriat, dă primăria faliment” – FOTO

Primele imagini cu noua electrică Volkswagen ID.3 de la Frankfurt – FOTOComentarii
Inchide