Nou record mondial: „Cel mai rapid timp pentru împinsul unui autoturism pe o distanță de 1,6 km”

Autor: Marius Vișan 13 nov. 2020 Știri auto

A fost stabilit un nou record mondial, confirmat oficial de Guiness drept „Cel mai rapid timp pentru împinsul unui autoturism pe o distanță de 1,6 km”. Această performanță a fost atinsă de către Jussi Kallioniemi, cu ajutorul anvelopelor de iarnă Nokian Hakkapeliitta R3 SUV, care se remarcă printr-o rezistență extrem de redusă la rulare. Recordul a fost stabilit sâmbătă, 24 octombrie 2020, pe o pistă de testare din Finlanda.

Jussi Kallioniemi din Nokia a avut nevoie de doar 13 minute și 26 de secunde pentru a împinge un autoturism cu o greutate de 2.100 kilograme pe o distanță de 1,6 km. Acest rezultat depășește recordul anterior cu aproape două minute. Pentru demonstrație, Kallioniemi și-a folosit propria mașină, un Saab din 2006, alintat „Röhkö”. Matti Morri, Technical Customer Service Manager la Nokian Tyres, s-a aflat pe scaunul șoferului în timpul demonstrației.

O mașină grea de 2.100 de kg a fost împinsă 1,6 km în 13 minute și 26 de secunde

”Oamenii îmi spun adesea că nu arăt ca un om puternic – și chiar nu sunt. Aceasta a fost o performanță ce poate fi comparată cu o alergare pe distanță medie, nu cu o demonstrație de forță. Puterea se poate obține în două moduri: fie prin creșterea forței proprii, fie prin reducerea rezistenței la rulare.”, spune Kallioniemi.

Atunci când o mașină este împinsă, important este să fie învinsă rezistența la rulare. Deci, cu cât este mai mică rezistența la rulare a anvelopelor, cu atât mașina va rula mai ușor. Rezistența la rulare se referă la energia consumată de anvelopă în timpul contactului cu șoseaua. Aceasta este importantă și pentru șoferi. O anvelopă cu rezistență redusă la rulare este o alegere ecologică și economică.

”Chiar și mașinile mai vechi pot rula ușor atunci când sunt echipate cu anvelope de iarnă premium, fără ținte, sigure și confortabile, precum Nokian Hakkapeliitta R3 SUV. Dacă presiunea anvelopelor este verificată, utilizarea anvelopelor cu rezistență redusă la rulare poate economisi până la 0,5 litri de combustibil la 100 km sau poate extinde substanțial autonomia unui vehicul electric, chiar și în timpul iernii. În același timp, mediul înconjurător este protejat, datorită emisiilor mai mici de CO2.”, adaugă Morri.

GALERIE FOTO

Un nou record mondial: „Cel mai rapid timp pentru împinsul unui autoturism pe o distanță de 1,6 km”
Un nou record mondial: „Cel mai rapid timp pentru împinsul unui autoturism pe o distanță de 1,6 km”
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nokian


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide