Noua ediție specială pentru Toyota GR Supra este un tribut adus celebrei Supra MK4

Autor: Ionuț Vîlciu 22 iun. 2023 Știri auto

Toyota a dezvăluit o nouă ediție specială pentru modelul sportiv GR Supra, numită 45th Anniversary. Această versiune este un omagiu adus celei de-a patra generații de Supra.

Toyota a prezentat ediția specială GR Supra 45th Anniversary, un omagiu adus pentru legendara Supra MK4. Producția va fi limitată la doar 900 de exemplare și va fi disponibilă exclusiv pe piața din Statele Unite ale Americii.

Foarte mulți dintre pasionații auto cunosc cea de-a patra generație de Toyota Supra pentru apariția pe care a avut-o în primul film din franciza Fast & Furios, dar nu doar pentru asta este atât de apreciată de fanii tuningului auto. Ci, mai degrabă, pentru motorul 2JZ-GTE, cu șase cilindri în linie, care răspunde foarte bine la modificări, fiind și un motor foarte rezistent, ce poate produce puteri de peste 1.000 CP.

Toyota lansează în SUA ediția specială GR Supra 45th Anniversary, un omagiu adus acestor mașini emblematice, dar și o aniversare a 45 de ani de Toyota Supra.

Ediție aniversară pentru Toyota GR Supra

Ediția GR Supra 45th Anniversary va fi disponibilă în nuanțele Mikan Blast, un portocaliu intens, sau Absolute Zero, o nuanță de albastru. Designul mașinii este completat de un spoiler spate de dimensiuni generoase, reglabil manual. Spoilerul are un șurub de reglare care permite șoferilor să-i schimbe unghiul de atac și să influențeze cantitatea de forță de apăsare aplicată roților din spate.

Indiferent de culoarea exterioară în care este finisată mașina, Toyota GR Supra 45th Anniversary vine echipată cu jante de 19 inch, vopsite în negru mat, etriere negre și o grafică specială.

Ediția aniversară va fi disponibilă atât cu opțiunea de transmisie manuală, cât și cu cea automată și va folosi același motor B58 cu șase cilindri în linie, de 3,0 litri, care produce o putere de 382 CP.

Noua ediție aniversară va fi disponibilă pentru cumpărare începând cu toamna acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide