Noua generație Ford Transit Custom va include versiuni complet electrice. În ce țară se va produce?

Autor: ProMotor 17 mart. 2021 Știri auto

Ford a anunțat astăzi (17 martie) că generația următoare Ford Transit Custom va include o versiune complet electrică. Aceasta vine în completarea celorlalte variante: plug-in hybrid, mild hybrid și versiunile pe motoare convenționale.

Noua gamă Transit Custom, care include furgoneta Transit Custom și vehiculul de transport persoane Tourneo Custom,  intră în producție în prima jumătate a anului 2023, cu versiuni complet electrice pentru ambele modele.

Toate versiunile generației următoare Transit Custom vor fi construite de Ford Otosan,  Joint venture-ul Ford din Turcia, în Kocaeli, centrul de productie pentru gama Ford Transit.

Facilitățile de producție ale Ford Otosan din Kocaeli au fost deschise în 2001, iar din 2004 aceasta a reprezentat principala fabrică Ford pentru producerea generațiilor succesive de Ford Transit Custom și Transit 2 tone.

Ford a anunțat în februarie că întreaga gamă de vehicule comerciale complet electrică sau plug-in hybrid va ajunge la zero emisii până în 2024, cu două treimi din vânzările de vehicule comerciale Ford preconizate a fi reprezentate de vehiculele complet electrice sau plug-in hybrid.

Transit Custom va fi construi de Ford Otosan, joint venture-ul Ford din Turcia

Creșterea continuă a segmentului de vehicule comerciale Ford este susținută de noi produse și servicii, de colaborarea cu o rețea extinsă de carosieri, de parteneriatul Ford cu Volkswagen și joint venture-ul Ford-Otosan, care oferă eficiență în dezvoltare și aprovizionare.

Segmentul de vehicule comerciale Ford este susținut de un ecosistem construit în jurul serviciilor de conectare, dezvoltat colaborativ împreună cu clienții, conceput pentru a îmbunătăți experiența acestora și pentru a le susține business-urile. Acesta include disponibilitate de conectare și servicii de productivitate precum FordPass Pro pentru flote de până la 5 vehicule și Ford Fleet Management, creat de Ford și ALD Automotive anul trecut, pentru maximizarea productivității clienților de flote ce caută soluții personalizate pentru a-și gestiona vehiculele de pe traseu.

Anunțul Ford de astăzi aduce vești bune pentru alte unități de producție Ford din Europa, precum și pentru furnizori europeni și turci care livrează componente pentru generația următoare Transit Custom. Unitățile de producție Ford vor furniza motoare diesel cu tehnologie avansată din Dagenham (Marea Britanie) și transmisii din Köln, în timp ce peste 100 de furnizori din Turcia vor livra componente.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford Otosan / Facebook



Comentarii
Inchide