Noua generație Mini Cooper a fost „dezvăluită” în China

Autor: Mihai Morcovescu 13 dec. 2021 Știri auto

După ce Mini a confirmat că noul Mini Cooper va debuta în 2023, pe Internet au apărut fotografii neoficiale cu viitorul model necamuflat. Imaginile au apărut în presa chineză și pare să fie vorba despre versiunea electrică de serie.

Head-up Display pe post de instrumentar de bord

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Se poate observa că britanicii păstrează silueta și farurile rotunde devenite marcă înregistrată. În schimb, la partea frontală a fost montată o grilă a calandrului închisă de mici dimensiuni și un spoiler revizuit din care lipsesc proiectoarele de ceață de pe actuala iterație.

Schimbările cu adevărat importante se regăsesc la spate. Aici apare un set de stopuri trapezoidale ale căror inserții negre ne duc cu gândul la Spider Man. Blocurile optice sunt conectate printr-o baghetă lată finisată în negru lucios, care se extinde pe toată lățimea hayon-ului și încorporează inscripția „Cooper S”.

De altfel, S-ul de culoare verde, coroborat cu lipsa evacuării duble amplasată central în spoilerul posterior al prototipului, ne face să credem că prototipul din imagini este versiunea electrică a viitorului Mini Cooper. Sub bara de protecție se poate observa și o cameră video pentru marșarier.

La interior se remarcă un tabloul de bord minimalist. La baza parbrizului se distinge un Head-up Display, care se pare că va lua locul clasicului instrumentar de bord.

Central pe planșa de bord apare un ecran tactil rotund de mari dimensiuni pentru sistemul de infotainment, care pare să fie foarte subțire. Sub acest ecran se observă două guri de ventilație și mai multe comenzi convenționale, care au primit un nou design. De asemenea, se remarcă volanul cu trei spițe.

Într-una dintre poze este dezvăluit plafonul panoramic. Acesta este de așteptat să fie oferit opțional. Toate aceste elemente estetice se vor regăsi pe toate variantele viitoarei generații Mini Cooper, inclusiv pe cele echipate cu motoare convenționale termice.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Motor1


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide